вівторок, 12 січня 2016 17:34

Ліміти виплат по "автоцивілках" піднімуть вдвічі

Ліміти виплат по "автоцивілках" піднімуть вдвічі
фото: 2plus2.ua

На весні запровадять нові ліміти страхових виплат автовласникам. Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Моторно транспортного страхового бюро України.

Державна регуляторна служба погодила зміни максимальних розмірів страхових виплат. Суми виплат збільшили вдвічі: за шкоду майна платитимуть до 100 тис грн, а за шкоду життю та здоров'ю — 200 тис. На одного постраждалого. Раніше ці суми були 50 та 100 тис. грн відповідно.

"Зараз МТСБУ пропонує щорічне збільшення страхових сум мінімум вдвічі, що дозволить протягом наступних 10-ти років наблизити українські стандарти до європейських у сфері обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності", - каже Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали виплати клієнтам збанкрутілих страхових компаній

Також піднімуть ліміт страхової виплати при спрощеному оформленні матеріалів дорожньо-транспортної пригоди (Європротоколу). Раніше він становив 25 тис грн, а тепер можна будо отримати до 50 тис грн компенсації при спрощеному оформленні ДТП.

"Діючі ліміти у країнах ЄС складають: у випадку шкоди, заподіяної життю та здоров'ю – 1,12 млн. євро на одного потерпілого або 5,6 млн. євро на одну страхову подію незалежно від кількості потерпілих, та у випадку майнових збитків – 1,12 млн. євро на одну страхову подію незалежно від кількості потерпілих. Окрім цього, Європейська комісія кожні 5 років коригує розміри мінімальних страхових сум в обов'язковому страхуванні автоцивільної відповідальності відповідно до європейського індексу споживчих цін", - додав Володимир Шевченко.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає поетапне підвищення розмірів страхових сум до рівня країн Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Ліміти виплат по "автоцивілках" піднімуть вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути