пʼятниця, 11 грудня 2015 16:42

Ліміт виплати по європротоколу підняли до 50 тисяч гривень

Ліміт виплати по європротоколу підняли до 50 тисяч гривень
фото: 2plus2.ua

Цього року понад 10 тис. ДТП врегулювали за допомогою європротоколу і ліміт по цьому документу підняли до 50 тис. грн. Про це повідомив Gazeta.ua Володимир Шевченко, гендиректор Моторного транспортного бюро України.

Національний комітет фінансових послуг підтримав ініціативу МТСБУ щодо підвищення ліміту по врегулюванню ДТП за допомогою європротоколу з 25 тис до 50 тис грн. Такий ліміт введуть в діятиме вже з лютого 2016 року.

"На сьогодні відсоток оформлених по європротоколу документів становить 12,5%. Я вважаю, що це хороша тенденція. Ріст кількості оформлених ДТП по європротоколу цього року склав 24%. Хоча в кількості це не багато, але цифри свідчать, що люди все частіше користуються європротоколом. З іншої сторони, люди бояться, що не вкладуться в 25 тисяч і мають страх, що їм не виплатять цих грошей", - каже Володимир Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повертається обов'язковий техогляд машин

Як зазначив гендиректор МТСБУ, Національна поліція пропонуватиме оформити ДТП по європротоколу. Поліції видаватимуть європротоколи, на випадок, якщо учасники ДТП не матимуть таких. Також Моторне транспортне бюро України пропонуватиме здійнювати пояснювальну роботу в автошколах.

Нагадаємо, За 10 місяців ринок зібрав 2,4 млрд грн страхових премій. Страхові компанії виплатили 875 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Ліміт виплати по європротоколу підняли до 50 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути