вівторок, 10 квітня 2012 10:18

Компактний хетчбек Toyota iQ перетворили на "призму"
12

Фото: Фото: SR Auto Group

Американське тюнінг-ательє SR Auto Group представило свій погляд на доопрацювання ультракомпактного хетчбека Scion iQ (на ринку Європи - Toyota iQ). Автомобіль отримав ім'я Project Pryzm.

Шоу-кар на базі Scion iQ, на думку багатьох очевидців, побудований з великою оглядкою на Mitsubishi Lancer Evo X. Втім, тюнери і не приховують, що зовнішня ефектність була чи не головним завданням. Саме заради цього хетчбек став таким незграбно-агресивним (і саме тому його назвали Pryzm - "Призма"). Однак установкою нового аеродинамічного обважування справа не обмежилася.

Кліренс хетчбеку зменшили, колеса збільшили: на дорогу iQ спирається 17-дюймовими дисками Sparco. Щоб сховати їх в колісних арках, останні довелося розширити. Завершують образ тонована головна оптика і екзотичне оранжево-чорне забарвлення.

Досить аскетичний салон з перетворенням Scion iQ в Project Pryzm прикрасився шкірою і алькантарою з контрастною стірчкою в колір кузова. Крім того, тюнери злегка модифікували передні крісла хетчбека, щоб додати їм більш спортивного вигляду. Ні двигун, ні трансмісія iQ, судячи з усього, ніяких змін не зазнали.

За визнанням розробників, проект був реалізований в основному заради того, щоб підкреслити - зовнішня ефектність автомобіля ніяк не залежить від його розмірів. Чи отримає Project Pryzm якесь майбутнє, не уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Компактний хетчбек Toyota iQ перетворили на "призму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути