четвер, 26 грудня 2013 13:43

Китайці почнуть виробництво бензину в Україні

Китайці почнуть виробництво бензину в Україні
Одна з найбільших нафтових держкомпаній Китаю PetroChina цікавиться можливістю будівництва сучасного нафтопереробного заводу на території України. Таку заяву зробив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Політика цитують інформаційні агентства: Ставицький також повідомив, що українська та китайська сторони збираються врегулювати питання вибору місця будівництва і умов в першому півріччі 2014 року. Не виключено, що китайський НПЗ почнуть будувати вже у 2014 році. Сам Ставицький навіть називає дві можливі майданчики. Інвесторів, на його думку, зацікавить Херсонський нафтопереробний завод або територія біля Припортового заводу в районі Одеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названі найпопулярніші вживані автомобілі в Україні

Варто нагадати, що 16 липня 2010 року на нафтопроводі, що належить компанії PetroChina стався вибух, пожежа від якого не могли згасити протягом 15 годин. Той інцидент виніс в Жовте море не менше 1,5 тисяч тонн нафти, в результаті чого було забруднено 430 квадратних кілометрів водної поверхні. Сьогодні на PetroChina працюють півмільйона осіб, у рейтингу найбільших компанія світу вона посідає посідає 9-е місце.

Зараз ви читаєте новину «Китайці почнуть виробництво бензину в Україні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути