четвер, 13 липня 2017 12:31

Кожні 3 хв. в Україні стається аварія

Кожні 3 хв. в Україні стається аварія
За півроку 2017-го в Україні сталося понад 76,6 тис. ДТП. Фото: BBC

Порівняно з минулим роком в Україні збільшилася кількість аварій на дорогах. За півроку 2017-го сталося понад 76,6 тис. ДТП. Це на 4,4 тис. більше, ніж минулого року.

За 6 місяців нинішнього року в ДТП загинули 1377 осіб, інформують у Нацполіції.

У середньому протягом доби стається 423 аварії. За кількістю ДТП лідирують Миколаївська, Львівська та Тернопільська області. Найменше аварій на Луганщині, Рівненщині та Полтавщині. Найменше ДПТ з участю постраждалих зафіксовано у Сумській, Одеській та Дніпропетровській областях.

"Однією з причин збільшення аварійності могла стати ліквідація ДАІ. Адже багато водіїв думають: немає даішника, значить, можна бути свинею. Все це могло вплинути на статистику. Багато аварії пов'язані з поганим станом доріг, і це також треба враховувати. Незважаючи на приріст числа ДТП, ситуація з аварійністю покращиться. У червні заробила дорожньо-патрульна поліція, і скоро будуть перші результати", - розповідає один з радників глави МВС Іван Варченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові водійські права: електронні чипи, придатність 15 років, оформлення за 1,5 год.

Серед причин аварійності - перевищення швидкості (2155 аварій ), неуважність водіїв під час обгонів (1379), порушення правил переїзду перехресть (770), недотримання дистанції (586), кермування у нетверезому вигляді (528).

Найбільш рідкісні причини аварій - порушення ПДР погоничами тварин (1 випадок), неправильне буксирування (3 випадки), поява на дорозі п'яних пішоходів (43 випадки).

Минув перший місяць служби дорожньої поліції. За цей час дорожні інспектори затримали 179 автомобілів та оформили понад 12 тис. адміністративних правопорушень. Правоохоронці виявили більше 30 кримінальних правопорушень. Вони пов'язані із збутом та зберіганням наркотиків, підробкою та використанням фальшивих документів.

Зараз ви читаєте новину «Кожні 3 хв. в Україні стається аварія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути