пʼятниця, 27 січня 2012 10:11

Іспанці придумали авто, яке вирішить проблему паркування у мегаполісах
7

Фото: Фото: hiriko.com

У Брюсселі відбулася презентація одного із найбільш компактних автомобілів у світі, головна відмінність і перевага якого в особливій конструкції корми. Завдяки тому, що задня вісь здатна зрушуватися вперед, автомобіль займає на парковці приблизно вдвічі менше місця, ніж у нормальному стані.

Інноваційний автомобіль, прототип якого дебютував в Брюсселі, розроблений спільними зусиллями декількох іспанських компаній: Afypaida, Denokinn і MIT.

Комерційне виробництво Hiriko має розпочатися наступного року. А перші дослідні зразки автомобіля з'являться вже в середині поточного року. Зокрема, перші машини зійдуть з конвеєра заводу в місті Вікторія влітку. Вони повинні будуть пройти омологацію до липня, після чого модель допустять до конвеєра. Для цього треба створити 20 життєздатних примірників Hiriko. Восени поточного року компанія планує провести турне по декількох містах Європи та США.

Hiriko є компактним міським автомобілем, оснащеним повністю електричною силовою установкою (по одному електромотору в кожному колесі). Заявлений запас ходу на одному заправленні - 100-120 км.

Машина двомісна і її завдання - стати найбільш мобільним засобом пересування. Автомобіль оснащений повним приводом (причому з можливістю повертати кожне колесо на 80 градусів) і особливою системою складання, завдяки яким здатний легко розміститися навіть на найбільш тісній парковці. На одному місці, яке зазвичай займається легковим автомобілем, зможуть припаркуватися три Hiriko.

Оскільки складаний електромобіль Hiriko зараз є лише проектом з розробленою теорією і готовим прототипом не в натуральну величину, то говорити про ціну вже серійної версії цієї машини поки рано. Тим не менш, деякі називають суму в $16-17 тис.

Зараз ви читаєте новину «Іспанці придумали авто, яке вирішить проблему паркування у мегаполісах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути