середа, 06 січня 2016 13:09

Ford запатентував конструкцію авто з колесом-моноциклом

Ford запатентував конструкцію авто з колесом-моноциклом
фото: car-brand-names.com

На сайті американського патентного бюро є інформація про патент, виданий компанії Ford, в якому описана незвичайна конструкція автомобіля, яка допускає можливість від'єднання одноколісного автомобіля. Про це повідомляє портал Автовод.

За задумом винахідників, у разі необхідності задня частина припаркованого автомобіля піднімається за допомогою автоматичного гідравлічного домкрата, що дозволяє власнику легко від'єднати заднє колесо. Після від'єднання колесо перетворюється на моноцикл з електродвигуном, сидінням і педалями, яке можна використовувати для подолання решти шляху. Крім того, це знижує ризик викрадення автомобіля -кому потрібна машина з трьома колесами?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple презентувала концепт 3D принтера

Проте наявність патенту на ту чи іншу розробку не дає ніяких гарантій на її застосування у серійних пристроях. Задумка виглядає цікавою, тим більше що автомобілі майбутнього, найімовірніше, будуть відрізнятися вбудованими в колеса електромоторами. Втім, є і недоліки. Подібна конструкція є не дуже вдалою з точки зору практичності – від неминучого контакту з елементами пристрою і через близькість до дорожнього покриття одяг власника може прийти в непридатність після нетривалої поїздки.

Зараз ви читаєте новину «Ford запатентував конструкцію авто з колесом-моноциклом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути