середа, 26 березня 2014 16:57

Ford випробували костюм, який імітує алкогольне сп'яніння

Ford випробували костюм, який імітує алкогольне сп'яніння

Компанія Ford розробила і випробувала на молодих європейських водіїв костюм, який імітує стан алкогольного сп'яніння (Drink Driving Suit). У дослідженнях взяли участь п'ять тисяч чоловік у віці від 18 до 24 років з Німеччини, Італії, Франції, Іспанії і Великобританії. Результати американська марка опублікувала на своєму сайті.

Метою дослідження була наочна демонстрація молодим водіям того, як людина починає сприймати дійсність в нетверезому стані і як змінюється стиль водіння. Костюм складався з набору накладок на різні ділянки тіла, які ускладнюють рухи людини, а також окуляри, які спотворюють зір . У цьому костюмі випробовувані не змогли виконати елементарні водійські вправи.

В ході опитування третина випробуваних зізналася, що погоджувалася на поїздку з нетверезим водієм. А 56 відсотків водіїв у віці до 24 років хоч раз їздили п'яними за кермом самі. Дві третини опитаних відзначили, що не знають, яка допустима норма вмісту алкоголю в крові діє на території їх країни.

Крім того, опитування показало, що 74 відсотки іспанців хоч раз сідали за кермо п'яними або бачили за кермом нетверезого товариша. У тому ж самому зізналися 65 відсотків учасників експерименту з Німеччини і 64 відсотки з Франції. Понад 26 відсотків від загального числа тих, хто зізнався у п'яному водінні, вважають, що в цьому стані вони здатні безпечно водити.

Чотири роки тому Ford спільно з розробником Drink Driving Suit, німецьким інститутом психологічних проблем Майєр-Хентшель, також випробовував в автомобілях костюми "Похилий вік" і "Вагітна жінка".

Зараз ви читаєте новину «Ford випробували костюм, який імітує алкогольне сп'яніння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути