четвер, 23 серпня 2018 12:16

Експерт розповів, як отримати компенсацію за затоплене авто

Експерт розповів, як отримати компенсацію за затоплене авто
18 серпня потужна злива затопила парковку торговельного комплексу "Гулівер" в Києві. Фото: Главком

18 серпня потужна злива затопила парковку торговельного комплексу "Гулівер" в Києві.

Рівень води сягав 1,5 м. Постраждали понад 20 автомобілів. Власники частини з них хочуть добитися через суд відшкодування завданих збитків міською владою чи ТРЦ.

"Якщо мають автомобільну страховку, яка покриває стихійні лиха, питання вирішать. Юридичних перспектив у таких позовах я не бачу", - каже мер Києва Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ має готуватися до великих потопів - синоптики

Це вже друга велика злива в столиці протягом серпня. В обох випадках зливові каналізації не встигали пропускати всю воду. Машини змивало з дороги.

"Збитки відшкодують тим автовласникам, в яких є страховка КАСКО. Вона покриває всі ушкодження, пов'язані із стихією, хуліганськими й протиправними діями. Постраждалі беруть відповідні довідки в Службі з надзвичайних ситуацій і йдуть з ними в страхові компанії, - каже Gazeta.ua юрист Вадим Володарський. - У тих, в кого немає такої страховки, мало шансів отримати компенсацію. Їм потрібно звертатися до правоохоронних органів, щоб виявили винних у ситуації, яка склалася. Потім подавати на винуватців у суд. Однак, швидше за все, ситуацію трактуватимуть як стихійне лихо - винних не буде.

17–19 серпня частину регіонів України накрили сильні зливи з грозами, шквальним вітром і градом. Найбільше постраждали Київська, Житомирська, Львівська й Закарпатська області. Дощі затоплювали вулиці, падали дерева. У воді опинилися Київ і Львів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як отримати компенсацію за затоплене авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути