четвер, 24 березня 2016 17:38

Експерт пояснив, чого з Росії втікають світові автовиробники

Експерт пояснив, чого з Росії втікають світові автовиробники

Компанія Mercedes відмовилася від планів будівництва заводу з виробництва автомобілів у Росії, а для своїх цілей обрала Польщу. Остаточне рішення по цьому питанню керівництво компанії винесе до кінця цього місяця.

"Виробники йдуть з країни через санкції та обмеженість експорту. Якщо ми говоримо про виробництво, то завод, який не може експортувати свою продукцію, це невигідна інвестиція. Великим корпораціям вигідно працювати у країнах, звідки можна експортувати. Внутрішні ринки зазвичай не настільки великі, щоб завантажити виробництво на всю потужність", - розповів Gazeta.ua керівник компанії "MПП консалтинг" Павло Мельник.

Найбільш вірогідною точкою розміщення виробництва в Daimler називають місто Явір, розташований на південному заході Польщі. Цю локацію раніше облюбувала для будівництва заводу компанія Jaguar Land Rover, але в останній момент вибрала для будівництва заводу Словаччину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський "АвтоВАЗ" призупинить виробництво

"На майбутнє Росію очікує розпад. Прогноз, який був два роки тому, не змінився. Все йде до економічного колапсу, а потім розпаду на маленькі держави. Нині більшість світових автовиробників виходять із Росії — залишають лише свої точки продажів і припиняють складання машин", - каже Павло Мельник.

До 2015 року продажі нових автомобілів у Росії впали на 36% до показника в 1,6 млн машин. Завод Hyundai в Санкт-Петербурзі приніс компанії в 2015 році збитки в розмірі 1 млрд рублів, при тому, що Hyundai Solaris і Kia Rio очолюють рейтинги продажів у РФ.

Нагадаємо, німецький автомобільний концерн MAN призупинив виробництво автомобілів на своєму заводі в Санкт-Петербурзі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чого з Росії втікають світові автовиробники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути