пʼятниця, 22 вересня 2017 00:02

День без автомобіля: пересісти на велосипед або пройтись пішки

День без автомобіля: пересісти на велосипед або пройтись пішки
Щороку 22 вересня проводять всесвітній день без автомобіля Фото: google

Щороку 22 вересня проводять всесвітній день без автомобіля, девіз якого - "Місто як простір для людей, простір для життя". Цього дня обмежують рух машин і вважають краще пересуватись пішки або на велосипедах.

"День без автомобіля" - символічна акція міжнародного рівня, що показує можливі альтернативи цьому транспортному засобу.

У 1998-му вперше акція "День без автомобіля" відбулась у Франції. Тоді в заході брали участь всього близько 20 міст. До 2001 року до руху офіційно приєдналися більше тисячі міст в 35 країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навколо світу за 79 днів: чоловік подорожував на велосипеді

Мегаполіси світу проводять цього дня велодемонстраціі. Першу таку велодемонстрацію організовували в 1992-му велосипедисти Сан-Франциско. Тоді в ній брало участь лише 48 осіб. Але кількість демонстрантів і місць проведення пробігів з кожним роком зростає. Найбільша кількість учасників зазвичай на демонстраціях у Лондоні, Сіднеї, Мельбурні, Сан-Франциско і Будапешті. У Будапешті кількість демонстрантів доходить до 30 тис.

Гасло всіх демонстрацій єдине: "Ми не заважаємо руху; ми самі - рух".

У акції "День без автомобіля" щороку беруть участь понад 100 млн людей у 1,5 тис. міст світу.

Нагадаємо, 22 вересня в Києві пройде акція з нагоди всесвітнього дня без автомобілів. Старт колон велосипедистів з різних районів Києва в бік центру відбудеться о 7-й ранку. О 8:00 розпочнеться розважальна програма на Майдані Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «День без автомобіля: пересісти на велосипед або пройтись пішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути