середа, 07 серпня 2013 11:35

ДАІ встановить 5,5 тис. камер автофіксації порушень ПДР по всій Україні

ДАІ встановить 5,5 тис. камер автофіксації порушень ПДР по всій Україні
Появи "листів щастя" слід чекати вже наступного року. Фото: 11channel.dp.ua

Державтоінспекція обіцяє встановити 5,5 тисячі камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху по всій Україні.

А у подальших планах ДАІ - введення оновленої системи у роботу. Як повідомляється, "листи щастя" приходитимуть протягом 15 днів після порушення, а на оплату штрафу дадуть місяць.

Поки системи автоматичної фіксації порушень від двох виробників проходять випробування, ще чотири кандидати подали заявку на участь у тендері. Очікується, що на першому етапі закуплять близько 5-5,5 тисяч одиниць для всіх регіонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві запровадять нову систему відеонагляду за автопорушниками

За інформацією ДАІ, системи автоматичної фіксації встановлюватимуться у найбільш аварійних місцях, так що ефект від цих систем повинен бути відчутним. Крім того, даішники сподіваються на стримуючий фактор від розставлених порожніх боксів, що імітують пост автофіксації, і від встановлених знаків, що попереджають про ведення відеозйомки.

Поки тестуються прилади, і відпрацьовується система автоматичного розсилання повідомлень про порушення, МВС готує і відповідний закон, що регламентує роботу систем автоматичної фіксації порушень. Цей законопроект має бути поданий на затвердження у Верховну Раду не пізніше 1 грудня цього року, так що появи "листів щастя" слід чекати вже наступного року.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ встановить 5,5 тис. камер автофіксації порушень ПДР по всій Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути