понеділок, 24 листопада 2014 18:44

Бюджетні Bentley і Rolls-Royce - Топ-7 найнахабніших китайських автоклонів
14

BAIC C90L
Bentley Continental GT
Geely GE
Rolls-Royce Ghost
BAIC Luba

Прем'єра автомобіля Landwind X7 на автосалоні в Гуанчжоу, який проходив минулого тижня, закінчилася скандалом. Виявилося, що китайський кросовер разюче схожий на британську модель Range Rover Evoque.

Генеральний директор Jaguar Land Rover Ральф Шпет вже заявив про порушення прав інтелектуальної власності і вимагає від китайських чиновників пояснень.

Обурення Шпета пояснюється ще і тим, що зовсім нещодавно британська марка у співпраці зі своїм китайським партнером, концерном Chery, відкрила в цій країні свій перший виробничий центр. Примітно, що експансія почнеться саме з позашляховика Range Rover Evoque, який скопіювала марка Landwind.

Китайський клон X7 оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 204 кінських сил (250 Нм), що поєднується на вибір з 6-ступінчастою механічною або з 8-діапазонною автоматичною коробкою передач. Модель відрізняється багатим оснащенням, в якому можна знайти шкіряний салон, електрорегулювання сидінь, сучасну мультимедійну систему. При цьому X7 коштує в три рази дешевше, ніж Range Rover Evoque. У Китаї новинку оцінили всього в 120 тисяч юанів або 19,6 тисячі доларів. Ціна ж британського позашляховика складає 400 тисяч юанів - це близько 65 тисяч доларів.

Зазначимо, що Landwind X7 не єдиний клон з Піднебесної. Схожість моделей китайського автопрому на хіти європейських і американських брендів вже давно не дивує. Ми вирішили пригадати, які ще моделі китайських автомобілів виконані в форматі "знайди 10 відмінностей".

Зараз ви читаєте новину «Бюджетні Bentley і Rolls-Royce - Топ-7 найнахабніших китайських автоклонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути