понеділок, 14 березня 2016 10:30

Британці заклали в бюджет витрати на безпілотні авто

Британці заклали в бюджет витрати на безпілотні авто
фото: 3ddevice.com.ua

У Великобританії заклали в бюджет країни на наступні роки фінансування безпілотних автомобілів.

Перші безпілотні автомобілі з'являться на дорогах Великобританії до 2020 року, передбачається в бюджеті країни на наступні роки, повідомляє CarPark.

Остаточно бюджет оголосять 16 березня. Це ще не серійні моделі, але їх випробування будуть проходити не тільки на закритих полігонах, але і на автомагістралях і місцевих дорогах.

За словами чиновників, Великобританія готова внести в законодавство необхідні поправки й інвестувати в технології 900 млрд фунтів стерлінгів, щоб до 2025 року стати лідером на ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотний автомобіль Google вперше став винуватцем ДТП

На думку експертів, автомобілі з автопілотом дозволять на 95% скоротити кількість аварій. Вони попереджатимуть водіїв про аварії та затори, а також зможуть використовувати бездротову технологію для зв'язку з іншими транспортними засобами.

Нагадаємо, у Нідерландах запустили перший електричний безпілотний автобус "WEpod". Він здатний перевозити до шести осіб водночас і рухатись зі швидкістю 25 км/год. На пробному запуску він перевіз шість пасажирів на відстань 200 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Британці заклали в бюджет витрати на безпілотні авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути