четвер, 09 січня 2014 17:42

Білоруський пенсіонер роз'їжджає на саморобному автомобілі "Фантазія"
22

Білорус Борис Каравкін в 1968 році приступив до будівництва свого автомобіля, через п'ять років машина була готова. Майстер назвав її "Фантазією".

У 70-х роках машина виглядала не гірше серійних автомобілів того часу, а в чомусь навіть і вигравала у них. У автомобіля є зсувні двері, елегантна полога лінія даху і широкі задні стійки з повітрозабірниками.

Автомобіль також оснащений механізмом підняття і опускання стекол, а щоб відкрити двері зсередини, потрібно натиснути на спеціальну кнопку в підлозі кузова.

Спочатку двигун і трансмісія була встановлена від "Запорожця", автомобіль мав задньомоторне компонування. Через деякий час у вимогах ДАІ до саморобних автомобілів були дозволені двигуни об'ємом більше літра. І Борис Каравкін встановив "жигулівський" мотор об'ємом 1,2 л і потужністю 64 к.с.

Чотириступінчаста коробка передач також переїхала з "Жигулів". Силовий агрегат тепер розмістився спереду, привід ж залишився заднім - автомобіль придбав класичну компоновку.

"На сьогоднішній день пробіг автомобіля становить 290.000 кілометрів, - розповідає власник саморобного автомобіля. - Були в його історії і поломки і аварії, і численні модернізації. Перефарбовував "Фантазію" вже три рази. Взимку намагався зберігати в гаражі, але в різні періоди використовувався автомобіль вельми активно. Після зенітного ракетного училища займався декоративним оформленням фасадів будівель та інтер'єру, їздив на роботу і назад, по містах Білорусі на різні об'єкти. Також брав участь у кількох пробігах саморобок, в тому числі і по всіх областях Білорусі в 1987 році. На щось змінити його бажання у мене ніколи не виникало. Ця машина - любов всього життя".
Зараз ви читаєте новину «Білоруський пенсіонер роз'їжджає на саморобному автомобілі "Фантазія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути