четвер, 26 листопада 2015 12:26

Австралійський стартап розробить електропозашляховик із максималкою 250 км/год
4

Фото: motoring.com.au
motoring.com.au

Австралійський стартап Red Automotive Technologies має намір випустити позашляховик з електродвигуном, який розганятиме автомобіль до 250 км/год. Про це повідомляє видання Motoring.

Виключно на електротязі позашляховик зможе проїхати близько 200 кілометрів. Модель також отримає ДВС (бензиновий або дизельний), який буде використовуватися виключно для підзарядки батарей під час руху. З цим агрегатом запас ходу збільшиться до 1200 кілометрів. З нуля до "сотні" новинка зможе прискорюватися менш ніж за чотири секунди. У плані позашляхових можливостей машина, як кажуть у компанії, зможе перевершити Jeep і Toyota Land Cruiser.

У Red Automotive Technologies планують використовувати для своїх моделей модульну конструкцію. Перший позашляховик компанії отримає чотири електромотори (по одному в кожному колесі), двоступеневу трансмісію і "інноваційну" підвіску з регульованим дорожнім просвітом. Кліренс досягне 375 міліметрів, артикуляція коліс - 450 міліметрів, а маса причепа на буксирі - 3,5 тонни.

Найближчим часом Red Automotive Technologies приступить до пошуку фінансування. Згодом компанія має намір вийти на біржу і провести IPO. Стартова ціна першої моделі складе близько 85 тис доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після зняття мит електромобілі подешевшають майже на 2 тисячі доларів

Якщо проект знайде необхідне фінансування, компанія розраховує запустити в серію кілька моделей і через десять років продавати до 75 тисяч автомобілів на рік.

Проект електричного позашляховика належить австралійському інженеру Полу ван де Лу. Він володіє власною інжиніринговою фірмою в Аделаїді, яка протягом останніх 22 років розробляє споживчі товари, а також різні системи і пристрої для оборони, автомобільної індустрії та гірничодобувної промисловості. Наразі бізнесмен вже найняв для розвитку проекту колишнього керівника відділу планування нових продуктів компанії GM Holden та експерта в області електрокарів Ієна Маккліва.

Зараз ви читаєте новину «Австралійський стартап розробить електропозашляховик із максималкою 250 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути