четвер, 19 травня 2011 11:31

Audi показала новий А6 в кузові "універсал"
23

Фото: Фото: Opel

Відбулася обіцяна віртуальна презентація нового універсала Audi. A6 Avant отримав величезний багажний відсік, велику моторну гаму і абсолютно новий турбодизельний силовий агрегат. Передбачено й повнопривідні модифікації.

За габаритами Audi A6 Avant майже не відрізнятиметься від седана А6 - колісна база залишилася незмінною, а довжина кузова збільшилася лише на 58 мм. Завдяки великому застосуванню алюмінію А6 Avant одержав кузов, який важить на 30 кг легше, ніж у попереднього покоління універсала. Однак загальна економія ваги куди значніша - в середньому нинішній Avant важить на 70 кг менше, ніж попередник. Наприклад, Audi A6 Avant 2.0TDI важить 1640 кг.

Об'єм вантажного відсіку новинки становить 565 л, але якщо скласти задні сидіння, його можна збільшити до 1 680 л - за цим показником А6 Avant претендує на звання лідера сегменту. Як опція для універсала буде доступний не тільки електропривод спинки заднього дивана, але і система, що відкриває п'яті двері по сигналу датчика, що реєструє рух під заднім бампером.

Для універсала запропонують шість варіантів силових агрегатів - два бензинових і чотири дизельних.Бензинові мотори добре відомі по інших моделях: це 204-сильний "атмосферник" об'ємом 2,8 л і 300-сильний 3,0 TFSI. А от у списку дизелів є цікаве нововведення. Гамма агрегатів на важкому паливі починається з дволітрового 177-сильного мотора, а вінчає її абсолютно новий трилітровий V6 з подвійним наддувом, що розвиває 313 к.с. За попередніми даними, з таким мотором універсал розганяється до 100 км / год за 5,4 сек.

Для універсалу буде доступний і широкий спектр трансмісій. Базові мотори агрегатуються з 6-ступінчастою МКПП, крім того, покупцям запропонують безступінчатий варіатор Multitronic і традиційний 7-ступінчастий "робот" S tronic. Однак А6 Avant з топовим дизелем буде оснащуватися 8-ступінчастою КПП Tiptronic.

У продаж новинка надійде в другій половині поточного року. Як повідомляє виробник, у Німеччині ціни на Audi A6 Avant будуть починатися від 40 850 євро.

Зараз ви читаєте новину «Audi показала новий А6 в кузові "універсал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути