вівторок, 16 вересня 2014 14:08

Американські автодилери вимагають заборонити продаж автомобілів Tesla

Американські автодилери вимагають заборонити продаж автомобілів Tesla

Асоціація автодилерів штату Джорджія направила місцевій владі офіційну вимогу відкликати у Тесла Моторс ліцензію на продаж автомобілів.

Як стверджує Асоціація, що представляє інтереси 500 дилерських центрів, Tesla порушила один із законів штату. Згідно з цим законом, виробнику заборонено безпосередньо продавати більше ніж 150 автомобілів у рік, у той час як Тесла грубо порушила закон і продала через свій фірмовий магазин 173 електромобіля.

У відповідь на таку дію, прес-секретар каліфорнійської автомобільної компанії Саймон Спрул заявив, що Тесла завжди працювала і працюватиме виключно в рамках чинного законодавства штату Джорджія, а вимога автодилерів є нічим іншим, як завуальованою спробою задушити інновації і позбавити споживача права вільного вибору.

Раніше в цьому році Тесла вже "воювала" з дилерами кількох інших штатів за право продавати свої авто без посередників. Засновник і керівник компанії Елон Маск тоді заявив, що враховуючи унікальність седанів Model S і електромобілів взагалі, найкращим рішенням для покупця є покупка таких авто у виробника. Дилери, зі свого боку, просто бояться, що такий підхід Тесли створить прецедент, який може підірвати франчайзингову систему продажів, що формувалася в США десятиліттями.

Зазначимо, що оборот компанії Tesla Motors в 2013 році склав більше 2 млрд. доларів. Підприємство забезпечує роботою 6000 співробітників і є найбільшим роботодавцем штату Каліфорнія.

Зараз ви читаєте новину «Американські автодилери вимагають заборонити продаж автомобілів Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути