Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2015 14:00

Як правильно паркувати авто взимку - 5 порад

Як правильно паркувати авто взимку - 5 порад

Взимку автомобіль вимагає особливої уваги, навіть коли просто "ночує".

Через низьку температуру, взимку часто сідає акумуляторна батарея та примерзають двері. Також водії не завжди можуть виїхати з того місця, куди ще вчора припаркували свій автомобіль.

Gazeta.ua пропонує 5 порад щодо парковки автомобіля взимку на ніч.

Гараж чи вулиця. Взимку краще залишати автомобіль на вулиці, оскільки в гаражах зазвичай є сирість. Налідь, яка зібралась протягом дня на кузові почне танути в приміщенні з плюсововою температурою. В цих умовах автомобіль набагато швидше піддається корозії. Якщо автомобіль потрібно залишити на кілька тижнів, тоді краще залишати в гаражі, але перед цим помити авто і дати йому висохнути.

Акумулятор. Якщо автомобіль стоїть на вулиці і ви їздите щодня, акумулятор не потрібно знімати. Тоді не працюватиме сигналізація, що може привести до неприємніших речей, ніж розряджений акумулятор. Щоб в люті морози акумулятор не сів, потрібно вимикати всі пристрою крім центральних замків та сигналізації. З того, що може взимку висмоктати всю енергію з АКБ — відеореєстратор, не вимкнена магнітола та габаритні вогні.

Місце для стоянки. На засніженій і слизькій дорозі. Слід уникати паркування на підйомах, в глибокому снігу, або заїжджати двома колесами автомобіля на узбіччя, а інші залишати на дорозі. Якщо хоча б одне колесо потрапить на таку поверхню, то рушити з місця буде практично неможливо, через диференціал, який просто не крутитиме колесо, в якого більше зчеплення. Паркувати свій автомобіль на проїжджій частині взимку, навіть якщо нема знаку — велика небезпека. Це заваджає снігоприбиральної техніки. Також не слід залишати автомобіль на узбіччі в поворотах, де в нього може в'їхати інший автомобіль. Звичайно, провина іншого автомобіля, але тяганина зі страховиками та правоохоронцями забере ваш час. Ставити автомобіль найкраще передом до виїзду. Це спростить виїзд. А якщо сяде акумулятор, буде набагато простіше "прикурити" у іншого автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 важливих речей, які потрібні взимку в автомобілі

Коли все ж обрали місце для паркування, краще на цій ділянці кілька разів вперід-назад, щоб накатати колію. Це сприятиме безпроблемному виїзду з цьому місця. Якщо за ніч стався якийсь сніговий апокаліпсис — посипте пісок під ведучі колеса.

Паркувальне гальмо. Серед автомобілістів часто виникають суперечки: залишати чи не залишати авто на паркувальному гальмі взимку. Більшість схиляється до того, що можна, але не одразу після мийки.Тут водій сам повинен вирішувати чи варто залишати, адже ризик того, що гальмівні колодки примерзнуть присутній. Краще паркувати авто на рівнині та обмежуватись блокуванням коліс трансмісією. В крайноьому разі, під колесо можна підставити камінь.

Примезлі елементи. При замерзанні дверей не можна смикати їх туди сюди. Вам вдасться відчинити двері, але разом з ущільнювачами. Потрібно обережно обстукати двері і ще раз спробувати плавно відчинити двері. Також часто примерзають щітки до лобового скла. Краще щітки піднімати, щоб вранці випадковому не увімкнути двірники, які примерзли.

Лишайте авто передом до виїзду, тоді у випадку розрядження акумулятора буде легше "підкурити" від іншого авто.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно паркувати авто взимку - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути