понеділок, 30 листопада 2015 18:49

5 важливих речей, які потрібні взимку в автомобілі
5

Для безпроблемної експлуатації, автомобіль потребує окремої комплектації на зиму. Для зимової корситування, автомобільний багажник потрібно поповнити кількома простими, але важливими речима. Gazeta.ua склала список речей, які добре продаються перед зимовим сезоном.

1. Щітка-скребок для очистки снігу та льоду. На перший погляд — це звичайна щітка. Обирати лише по кольору, але насправді, потрібно ретельно обирати під свої звички та габарити автомобіля. По-перше, щітка повинна мати форму, зручну для вашої руки, оскільки взимку автовласник чи не щоранку чистить свій транспортний засіб. Якщо у вас мікроавтобус чи позашляховик — краще придбати щітку з телескопічної ручкою, щоб дотягнутися у віддалені засніжені місця. Найкраще, коли у щітки розсічені кінчики. Тоді мінімізується можливість залишити подряпини на кузові автомобіля.

Автор: drive2.ru
  щітка-скребок
щітка-скребок

Скребок, який зазвичай розташований на протилежній від щітки стороні, є двох типів: плоский та з "зубами". Плоский краще зніме лід, якщо той вже відстає від скла. "Зубастий" розділить моноліт льоду, що пришвидшить його відставання. Також є скребки, які мають підігрів. Ціни на комбіновану щітку починаються від 45 грн і вище.

2. Дроти для акумулятора. Більшість водіїв потрапляли в ситуацію, коли через лютий мороз розрядився акумулятор. Для оперативного вирішення цієї проблеми потрібно хорошу людину з автомобілем та дроти для "прикурювання".

Автор: avtosovet.com.ua
  дроти для акумулятора
дроти для акумулятора

Ціни на дроти стартують від 90 грн, але низька ціна може впливати на якість. Середня ціна дротів складає 200-300 грн.

3. Сенд-траки. Траки активно використовують трофісти під час джипінгу, але й водіям "пузотерок" такі траки стануть в нагоді. Можна купувати простіші, ніж возять з собою джипери. Найпростіші траки — пластикові, але при експлуатації можуть виникнути проблеми: при морозі плаcтик тріщить.

Автор: vologda4x4.ru
  сенд-траки
сенд-траки

Але тільки через це не варто тягати з собою великі алюмінієві траки. Для позашляховиків середня ціна 5 тис гривень. Для легковиків ціна буде меншою, але є альтернатива: дідівським методом підсипати слизьке місце порохом або вугіллям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 порад для зимового водіння від експерта

4. Лопата для снігу. Не обов'язково возити стару саперську лопату. Автомагазини вже давно продають пластикові лопатки, яких вистачить для розчищення дороги перед автомобілем. На ринку пропонують як металеві, так і пластикові лопати.

Автор: autoportal.ua
  лопати
лопати

У виборі краще покладатися на зручність лопати та розмір багажника. Ціни на лопати починаються від 140 грн і можуть досягати більше тисячі.

5. Зимовий омивач скла. При виборі омивача найкраще покладатися на досвід: дуже разючий запах після використання, а основне, чи витримає продукт сильний мороз.
Для покупців пропонують безліч типів зимових омивачів скла.

Автор: vidpovim.pp.ua
  склоомивач
склоомивач

Майже всі виробники запевняють, що їх продукт видаляє дорожній бруд, сіль, іній, лід і сніг. Але чи дійсно це так, без тестування не розберешся.

Головне не забувати, що через заметілі можна на довго застрягти на дорозі. Тому при дальних поїздках краще взяти з собою термос із гарячими напоями та їжу.

Зараз ви читаєте новину «5 важливих речей, які потрібні взимку в автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути