Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2014 19:09

Як не платити за парко-місце: 8 ознак незаконної парковки

Київські автомобілісти створили пам'ятку про те, коли плата за паркування є незаконною.

Як відомо, платні парковки в місті (не тільки в столиці, в будь-якому населеному пункті країни) повинні відповідати певним вимогам, закріпленим в постанові Кабміну №1342 "Про затвердження правил паркування транспортних засобів". Київські активісти створили пам'ятку колег-автомобілістів, яким саме критеріям повинні відповідати законі парковки, на яких є підстави стягувати (і платити) плату за стоянку.

Пам'ятка складається з восьми пунктів, за якими слід перевірити парковку перед тим, як платити за парко-місце. Як правило, дуже небагато міських парковок відповідають всім цим вимогам. А значить, вони незаконні і платити за стоянку на них не варто. Роздрукуйте або збережіть в телефоні цю листівку і не соромтеся її показати кожен раз, коли паркувальник пропонує вам заплатити. І платіть тільки в тому випадку, якщо всі вимоги виконані. Інакше ви цілком можете звернутися в міліцію з заявою про вимагання грошей.

Правда, якщо стоянка все-таки відповідає всім вимогам постанови Кабміну, а ви відмовитеся платити за неї, працівник ДАІ має право оштрафувати вас на суму від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136 -204 грн.). Про це свідчить ст. 152 ч. 1 Кодексу про адміністративний правопорушення.

 

Зараз ви читаєте новину «Як не платити за парко-місце: 8 ознак незаконної парковки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути