середа, 15 січня 2014 14:53
Андрій Кокотюха
Андрій Кокотюха
Письменник, журналіст

Спецтема: Євромайдан-2013

Заявляючи про дітей на Майдані, Азаров мовчить про дітей у копанках

"Виявляється, Майдан абсолютно протиправно і аморально заманює до себе і фактично підкупляє неповнолітніх дітей "революцію творити" - заявив прем'єр – міністр України Микола Азаров 15 січня. Так само впевнено він рівно місяць тому, виступаючи перед бюджетниками так званому "Антимайдані", заявив, що однією з головних умов підписання Асоціації з ЄС є обов'язкова легалізація одностатевих шлюбів. Ловити за язик Миколу Яновича можна, скільки завгодно. Проте є речі, котрі він за жодних обставин не озвучить.

Та спершу варто нагадати – свій електорат Партія регіонів, включаючи Азарова, знає дуже добре. Бюджетників можна вигнати під дощ та тримати десять годин, як у Харкові в дні проведення Форуму Євромайданів. Вони не нарікатимуть. Їм можна недоплатити або взагалі не заплатити за участь у провладному мітингу – вони здебільшого мовчатимуть. І потрібні нам висновки для себе зроблять, на жаль, далеко не всі. Ядерний електорат "регіоналів" тримається не лише на страху, покорі та дрібних подачках у вигляді вихідного за "відстояний" мітинг. Урівноважують їх максимально просто та зрозумілі месиджі, котрі доносять здебільшого ровесники. Чи старші люди на кшталт Азарова.

Налаштувати проти Майдану та революції загалом можна, не мудруючи лукаво. Досить озвучити: там збираються бомжі з туберкульозом, проститутки з венеричними хворобами, гомосексуалісти, готові всіх довкола навернути в свою віру. Спроектувати все, крім хіба що бомжів, на звичаї Заходу, нагадати в дусі СРСР про його тлінний вплив. У подібну схему легко лягає так звана експлуатація дитячої праці. Ті, кому за 40, прекрасно пам'ятають подібні історії, розказані щотижня на політінформаціях. Не знаю, як хто, а в нас у школі навіть збирали якісь посилки для нещасних та гноблених дітей західної бідноти. Ще й мітинги проводили на їхню підтримку.

Але якщо проституція та одностатеві шлюби до сфери зацікавлень Миколи Азарова точно не входять, то, як прем'єр-міністр і голова уряду, він повинен знати: заявляючи, що хтось на Майдані експлуатує дітей, треба не забувати про шахти-копанки промислового Донбасу. Там на роботах задіяна дитяча праця. Це показали автори документального фільму "Шахта №8", після чого стрічку заборонили для офіційного показу в Україні. Це не означає, що припиняється експлуатація дітей у промислових регіонах, котрі, як гордо завив Азаров, дають 90% бюджету України.

Права дітей порушуються насамперед владою. І відбувається це щодня, в кожній середній школі країни. Скандал із неякісними підручниками, котрі до всього ще й надруковані з помилками, якось вдалося згорнути. Але ж підручники залишилися! Ось яку початкову освіту отримують українські діти. До речі, діти бюджетників – не виняток. Від неякісної освіти та корупції в навчальних закладах вони страждають разом із дітьми тих, хто поділяє ідеї Майдану, базовані на європейських цінностях.

Давайте згадаємо зовсім свіжий факт. Уряд, очолюваний Азаровим, заклав у бюджет на потреби онкохворих українських дітей лише 50 мільйонів гривень. Цих грошей, кажуть, не вистачить навіть на елементарні ліки для хіміотерапії, не кажучи вже про дорогі. . Натомість на утримання силових структур передбачено в кілька разів більше. Тобто, міліція, прокуратура, суди, "Беркут" для Азарова важливіше, ніж здоров'я дітей. І при цьому він все одно говорить – Майдан, мовляв, використовує дитячу працю в своїх інтересах. Ще трохи, й зазвучать фрази про сексуальну експлуатацію.

Нарешті, так звана турбота про дітей на Майдані у вустах Миколи Азарова – не що інше, як чергове мавпування месиджів революції. Бо, нагадаю, все почалося через побиття "Беркутом" студентів, тобто – наших дітей. Оскільки це ефективно працює проти влади, вона вустами Миколи Яновича вирішила просто взяти тему нещасних дітей на власне озброєння. Нічого реально не роблячи для забезпечення щасливого дитинства українців.

Зараз ви читаєте новину «Заявляючи про дітей на Майдані, Азаров мовчить про дітей у копанках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути