вівторок, 24 липня 2012 11:38
Андрій Кокотюха
Андрій Кокотюха
Письменник, журналіст

Вагітна дружина племінника Ганни Герман не проти родинного насильства?

Здається, другим Романом Ландіком галицький мажор Олег Бокало не стане, хоч і перевершив "східняка". Якщо Ландік-молодший минулого року побив та витягав за патли лише одну дівчину, то бізнесмен і племінник тітки, впритул наближеної до Віктора Януковича, дозволив собі відходити чотирьох.

Спочатку – свою вагітну дружину. Далі – двох випадкових захисниць. Нарешті – жінку з правоохоронних органів. Поки що нема заяв самого винуватця, що всі чотири кобіти спровокували хлопа за завданням об'єднаної опозиції та на гранти західних псевдодемократій під пильним наглядом американських спецслужб.

Але писати про чергову вихідку мажора нецікаво хоча б тому, що Бокало не один такий, і йому так само нічого не буде. Адже справу вже перекваліфікували на слабшу статтю. Тож коли Ганна Миколаївна коментує ситуацію довкола свого племінника, вона бреше щонайменше двічі.

Перший раз – коли говорить, що не знає, про якого з численних галицьких племінників йдеться і вона нічого про бійку не чула. У мене нема доказів, аби довести кардинально протилежне, але погодьтеся: не буває так, аби протягом години-двох після затримання міліцією племінника ТАКОЇ поважної людини цю людину не підняли б серед глупої ночі, гречно перепросивши кілька разів, і не заволали би про порятунок. Герман могла досить різко відхреститися від інциденту – але вона про нього знала все!

Друга брехня – всі племінники Ганни Миколаївни рівні перед законом. Перед яким законом? Перед тим, що дозволяє нікому не відомому Бокалу, котрий у прямому розумінні плював на жінку, яка працює у правоохоронних органах, не кажучи про бійку при свідках, виходити під грошову заставу аж 76 тисяч гривень або трошки більше $ 9 тисяч – і не дозволяє відомому Луценку, котрий не бив вагітних жінок і взагалі жінок, сидіти вже більше року без можливості навіть обговорити аналогічне питання?

Юрій Віталійович на своїй посаді при минулій владі наробив багато помилок, через що тепер і розплачується. Але якщо бізнесмен Бокало виходить під заставу, чому екс-чиновник Луценко, який становить значно меншу загрозу для суспільства – ні.

Вищесказане може означати лише одне: племінники Ганни Герман рівні перед одним законом, а більшість громадян України – зовсім перед іншим.

Та попри велику спокусу розвивати таку вдячну тему, як озвірілі мажори, все ж таки хочу звернути увагу на інший аспект проблеми. Хоча він вже сам є проблемою значно більшою, ніж розгнузданість та безкарність мажорів.

Мова про слова вагітної дружини Бокала: "Ви ще не знаєте, з ким зв'язалися". Це побита жінка сказала тим двом дівчатам замість "дякую" за спробу зробити озвірілому Бокалу зауваження. Логічно припустити: вагітна дружина, яку побив племінник Ганни Герман, прекрасно знала, з ким зв'язалася. Чим навіть не застерігала – вихвалялася перед свідками родинного щастя та суцільної гармонії в стосунках.

Я ніколи не симпатизував феміністкам. Я ніколи не погоджуся, що родинне насильство – винятковий пріоритет племінників нинішньої новоспеченої знаті. Чоловіки лупцюють своїх дружин навіть у Америці. Родинне насильство – проблема не політична і не лише українська. Це проблема тих жінок, котрі готові терпіти родинне насильство та публічне приниження, знаючи, що терплять усе це від так званого "крутого". Хоча бити жінок, колеги-мужчини, це аж ніяк не круто. Тим більше – вагітних.

Не знаю, що сталося між цим подружжям. Та підозрюю – свою дружину племінник Ганни Миколаївни лупить не вперше і не вдруге. Якби не втрутилися сторонні дівчата й не приїхала б міліція, інцидент було б вичерпано. Причому шляхом примирення в родинному колі до наступного мордобою.

Але наголошую: побита вагітна жінка зовсім не проти, аби чоловік робив із нею це. Інакше б давно пішла геть, хай він сто разів племінник особи, наближеної до голови держави, та не попереджала заступниць про неприємності.

Повернемося до класичної справи Ландіка: тепер його жертва, Марія Коршунова, винна в інциденті.

Візьмемо іншу гучну справу – Оксани Макар: мертву дівчину намагаються звинуватити в тому, що вона сама пішла з трьома хлопцями, знаючи про наслідки та будучи до них готовою. Ага, юна леді знала, що на неї чекає спалення живцем, тому вирішила вчинити в такий спосіб самогубство...

Тепер, коли кулачного бійця випустили під смішну заставу, а справу перекваліфікували на смішну статтю (виявляється, бити вагітну – це лише хуліганство), мені важко навіть припустити, під який прес потраплять усі потерпілі, включаючи дружину.

Хоча їй, здається, не звикати, тож майбутнє жінки, яка дозволяє бити себе чоловікові-феодалу, мене обходить мало. Більше хвилює майбутнє її дитини. Та інших дітей, народжених від мажорів...

Зараз ви читаєте новину «Вагітна дружина племінника Ганни Герман не проти родинного насильства?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути