6 червня 2014 року
неділя, 09 листопада 2014 22:53

У 79 окрузі в Запоріжжі знайдено зіпсовані бюлетені, перерахунок триває

У 79 окрузі в Запоріжжі знайдено зіпсовані бюлетені, перерахунок триває
ru.golos.ua

У 79 мажоритарному окрузі в Запоріжжі досі триває перерахунок голосів, у ході якого виявилось, що частина бюлетенів недійсні. Про це повідомляють журналісти "1+1".

У 79 одномандатному окрузі за право отримати депутатський мандат борються представник місцевого залізорудного комбінату Олександр Григорчук і самовисуванець Володимир Бандуров. За результатами підрахунку, перемогу отримав Григорчук, випередивши Бандурова на 138 голосів. Але суд зобов'язав комісію перевірити бюлетені на 12-ох дільницях. Як повідомляють журналісти "1+1", в ході перерахунку виявилось, що частина бюлетенів, які раніше зарахували на користь Григорчука, мають ознаки недійсних: на них є зайві позначки.

За словами довіреної особи кандидата Бандурова Наталії Джуги, виявлено 154 бюлетеня з двома позначками. Голова ОВК №79 Ярослав Вигівський, заявив, що комісія проголосувала за те, щоб визнати недійсними бюлетені, які містили більше ніж одну позначку і ставили під сумнів волевиявлення громадян.

Тепер Володимир Бандуров випереджає Григорчука. У штабі Олександра Григорчука намагаються переконати комісію не відбирати перемогу, стверджуючи, що зайві позначки на бюлетенях не впливають на волевиявлення громадян.

У свою чергу, команда Володимира Бандурова наполягає на іншому. Окрім цього, штаб Бандурова звинувачує керівників залізорудного комбінату в тиску на виборців: нібито їх змушували голосувати за представника підприємства під загрозою звільнення. У штабі Бандурова припускають, що зайві позначки у бюлетенях можуть бути свідченням протесту робітників.

Як повідомляють журналісти, комісія намагається встигнути завершити процес перерахунку до 10 листопада: станом на зараз лишилося опрацювати бюлетені ще з 4-х дільниць. При цьому, процесу заважають провокації, останньою з яких було повідомлення про замінування окружкому.

Нагадаємо, офіційні результати позачергових виборів до Верховної Ради ЦВК оголосить 10 листопада.

Коментарі 1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі