Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2018 06:06

Живуть краще, ніж люди — показали унікальний котячий острів
11

У котячому заповіднику на острові Ланаї мешкають близько 600 котів
Фото: CNN
У котячому заповіднику на острові Ланаї мешкають близько 600 котів
У котячому заповіднику на острові Ланаї мешкають близько 600 котів
У котячому заповіднику на острові Ланаї мешкають близько 600 котів
У котячому заповіднику на острові Ланаї мешкають близько 600 котів

Котячий заповідник на гавайському острові Ланаї в однойменному місті став домівкою для близько 600 котів різних порід.

Заснований 2006 року, котячий заповідник займає 1,2 га. Є недержавною організацією, яка існує на пожертви. Котів годують, стежать за їх здоров'ям. На території є майданчики для ігор. Лозунг заповідника - "Кожен кіт має план і значення", розповідає CNN.

Острів Ланаї - найменший населений на Гаваях. Має площу близько 360 км². На ньому мешкає 3 тис. чоловік. 1999-го там оселилася Кеті Керролл. За 7 років вона заснувала заповідник. Побачила необхідність забезпечити притулок для зростаючої популяції диких кішок острова, а також захистити місцевих птахів, що перебувають під загрозою зникнення, говорить.

У заповіднику є мобільна ветеринарна клініка. Ветеринар і два техніка прилітають двічі на місяць перевірити став здоров'я котів. Інший час за тваринами спостерігають менеджери. Керувати заповідником не проста справа, говорять вони.

Коли у заповідник прибуває новенький, йому дають кличку, вживляють мікрочіп і стерилізують. Співробітники перевіряють стан його здоров'я до того, як пустити до інших тварин. Заповідник щороку поповнюється на 200 нових котів. Вони несоціалізовані, бояться людей. Керівництво планує прихистити до 1500 бездомних тварин. Головне завдання - помістити туди всіх безпритульних котів острова.

Зараз коти з'їдають 30 кг їжі на добу. Їх харчування обходиться в $35 тис. на рік. 95% пожертв надходить від людей, які не живуть на острові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котяча сієста: показали милі фото відпочинку пухнатих улюбленців

Минулого року заповідник відвідали 10 тис. чоловік. Два роки тому пара любителів котів зіграла там весілля. Захотіли, щоб у такий день їх оточували улюбленці, говорять.

Наступний проект, який планується найближчим часом, - створити центр для старших котів. Це буде тихий район, відокремлений від головного корпусу. Проект майже завершили. там розташують найстаріших котів острова, які не ведуть активне життя.

Село для котів будують в турецькій провінції Чанаккале в Анталії. Проект створений, аби дати притулок хворим та покинутим котам. Село займатиме площу 600 м². На цій території побудовано 15 мініатюрних будинків-вілл, повідомляє Gazete Vatan. В селі встановлені також гамаки, ігрові майданчики та лавки для відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «Живуть краще, ніж люди — показали унікальний котячий острів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути