Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2016 17:07

"Жива бомба": найтовстіша жінка у світі важить 500 кг

"Жива бомба": найтовстіша жінка у світі важить 500 кг

36-річна єгиптянка Еман Ахмед важить близько 500 кг. Її вважають найтовстішою жінкою у світі, пише CNN.

Еман розповніла через вроджені проблеми із щитовидкою. При народженні дівчинка важила 5 кг. З 11 років почала стрімко набирати вагу. Перестала ходити до школи. Пересувалася тільки повзком, на колінах. Потім взагалі не змогла ходити.

20 років дівчина не полишала домівки. Попри все залишалася усміхненою і стійкою. "Вона завжди сподівалася, що схудне і почуватиметься краще", - говорить її сестра Шаймаа.

2 роки тому Еман пережила інсульт. Втратила здатність рухатися і говорити. Відтоді набрала ще більше ваги – до нинішніх 500 кг.

Родина ініціювала кампанію порятунку Еман у соцмережах. Оголошення привернули увагу відомого індійського хірурга Муффазала Лакдавали. Медик узявся допомогти жінці.

"Вона щодня бореться за своє життя. Ніхто не знає, скільки проживе. Зараз вона – як жива бомба, що може вибухнути будь-якої миті", - пояснив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найтовстіший чоловік у світі шість років не виходив із дому

Лакдавала планує зробити Еман кілька операцій. Курс лікування розрахований на 3,5 року. Якщо він буде успішним, вага пацієнтки зменшиться до 100 кг.

Еман отримала індійську візу. Проте не обійшлося без труднощів. Спочатку їй відмовили – адже не могла прийти до посольства особисто. Лікареві довелося звернутися через Twitter до міністра закордонних справ Індії Сушми Сварадж. Чиновниця погодилася допомогти і прискорила процедуру.

Наступною проблемою стало знайти літак. Двері стандартного авіатранспорту виявилися завузькими для Еман. Крім того, мали підшукати літак із місцями, на яких можна лежати. Врахували й те, що пацієнтка з мусульманської країни. Тож для догляду за нею дібрали суто жіночий персонал.

Найближчим часом Еман полетить на лікування до Мумбаї. Рідні сподіваються, що вона нарешті отримає шанс на нормальне життя.

Раніше медики назвали 3 головні причини дитячого ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «"Жива бомба": найтовстіша жінка у світі важить 500 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути