четвер, 11 липня 2019 09:08

Запуск військового супутника ОАЕ провалився: показали відео аварії

Запуск військового супутника ОАЕ провалився: показали відео аварії
Супутник упав в океан. Фото: liga.net

Із космодрому Куру у французькій Гвіані ракетою Vega не змогли запустити супутник дистанційного зондування Землі для ОАЕ Falcon Eye 1. Разом із фрагментами ракети він упав в океан.

Підозрюють, що не спрацював двигун другого ступеня, пише liga.net.

Місце запуску - комплекс Ensemble de Lancement Vega (ELA-1) на космодромі Куру у Французькій Гвіані, розташованої на північно-північно-східному узбережжі Південної Америки. Із цього майданчику здійснили вже 40 запусків. Останній невдалий був понад 33 років тому.

Falcon Eye 1 створили Airbus Defence and Space і Thales Alenia Space. Це перший із двох військових апаратів для розвідки. Інший запустять пізніше в цьому році також на Vega. Зонд вагою 1197 кг на 5 років повинні були відправити на сонячно-синхронну орбіту висотою 611 км. Мав фотографувати поверхню Землі з дозволом до 70 см на піксель, охоплюючи за раз квадрат 20х20 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До супутника Сатурна відправлять безпілотник

Vega - одноразова ракета-носій легкого класу. Призначена для виведення супутників масою до 2 тис. кг на низьку опорну і полярну кругову орбіту висотою до 700 км. Стартова маса ракети - 137 т, довжина - 30 м, діаметр - 3 м.

Вартість 2-х запусків на рік (тільки ракети з паливом) - €25 млн, 4 - € 22 млн.

Компанія SpaceX втратила контакт із 3-ма інтернет-супутниками Starlink із 60-ти, які запустили у космічний простір у травні. Пристрої деякий час обертатимуться навколо Землі, але зрештою опустяться до нашої планети під дією сили тяжіння й згорять в атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Запуск військового супутника ОАЕ провалився: показали відео аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути