четвер, 26 квітня 2018 08:54

Захід розмаже Путіна - російський фінансист

Захід розмаже Путіна - російський фінансист
Захід може розмазати організоване злочинне угруповання Володимира Путіна, каже фінансист Слава Рабінович. Фото: Reuters

Захід у відповідь на отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері і збитий Boeing рейсу MH17 у липні 2014 року на Донбасі, по якому скоро почнеться суд, може ввести нові потужні санкції проти Російської Федерації.

Про це заявив російський блогер і фінансист Слава Рабінович, пише "Апостроф"

"Які санкції отримає Кремль за ці злочини? Перш за все, закону, прийнятого 2 серпня 2017 року, на підставі якого було зроблено доповідь Конгресу 2 лютого 2018 року і на підставі якого був введений перший ешелон санкцій 6 квітня, цілком достатньо для того, щоб розмазати половину путінського ОЗУ і вбити російську економіку в бетонну стіну досить швидко", - зауважив в він.

Якщо будуть потрібні більш жорсткі заходи, то потенційно можуть застосувати санкції за типом ембарго на енергоносії або фактичне відключення всієї російської фінансової системи від зовнішнього світу, каже експерт.

"Цей сценарій не міг бути введений в дію в 2014 році без жахливих наслідків для міжнародної фінансової економічної системи і без якихось потрясінь, враховуючи, що російські компанії на момент анексії Криму мали в сукупності 750 млрд доларів валютних боргів, власниками яких були західні інвестори і фінансові інститути. Плюс Росія постачала більшу частину Європи газом. Також Росія була одним з найбільших гравців на нафтовому ринку", - додав він.

У всіх перерахованих вище галузях через чотири роки це стає менш важливим, тому що весь світ вчиться жити без участі Росії у світовій економіці і фінансах, каже Рабінович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не побачить G8, доки не поверне Крим

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Захід розмаже Путіна - російський фінансист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути