вівторок, 01 серпня 2017 13:20

Затримали теплохід, який часто навідувався до окупованого Криму

Затримали теплохід, який часто навідувався до окупованого Криму
Судно SAN PORFYRIOS під прапором Белізу маскувалось під інший корабель з назвою Sava Lake / фото: ДПСУ

Прикордонники Одеського загону морської охорони виявили факти порушення заборони на заходження до закритих портів окупованого Криму.

Незважаючи на те, що теплохід SAN PORFYRIOS змінив прапор та назву, намагаючись заплутати правоохоронні ограни, прикордонники ретельно відстежували шлях судна за унікальним ідентифікатором судна, передає прес-служба ДПСУ.

Корабель під прапором Белізу був зупинений прикордонниками Одеського загону морської охорони в українських водах річки Дунай під час прямування з Румунії у Грецію.

За попередніми даними, судно під назвою Sava Lake під прапором Панами та тим самим ІМО, що несе на борту SAN PORFYRIOS, неодноразово протягом 2014-2015 років заходило до тимчасово закритих портів Автономної Республіки Крим.

"На борту наявні суднові документи, в яких зафіксовані неодноразові заходи SAN PORFYRIOS до закритих портів АР Крим", - йдеться у повідомленні прикордонників.

Один з помічників капітана двічі був у портах АР Крим на цьому судні, а тому є порушником законодавства про окупацію Криму. Йому заборонено в'їжджати в Україну протягом 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Криму незаконним шляхом зайшли 600 суден

Суховантаж Anda під прапором Республіки Того 29 липня зазнав аварії в Чорному морі в нейтральних водах за 40 км від узбережжя окупованого Криму. На борту перебував екіпаж із дев'яти людей, громадян Сирії та Індії. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на утворене російською окупаційною владою управління МНС по Криму.

Зараз ви читаєте новину «Затримали теплохід, який часто навідувався до окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути