Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 14:54

За планування терактів позбавлять громадянства

За планування терактів позбавлять громадянства
Абдул Насер Бенбріка / ABC NEWS

Австралія позбавила громадянства мусульманського муллу алжирського походження, засудженого за планування терактів 2005-го.

Абдул Насер Бенбріка сів у тюрму на 15 років 2009-го. Він може незабаром вийти на волю. Але міністр внутрішніх справ Пітер Даттон сказав, що доречно відкликати громадянство мулли для захисту австралійців. Це робить Бенбріку першою особою, позбавленою австралійського громадянства. Поки що він перебуває в країні. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецпризначенців звинуватили в десятках убивств в Афганістані

"Якщо людина є серйозною терористичною загрозою для нашої країни, ми зробимо все можливе в рамках австралійського законодавства для захисту австралійців", - заявив Даттон.

Згідно з австралійськими законами, уряд може позбавляти громадянства тільки тих, хто має подвійне громадянство, гарантуючи, що особа не залишиться без громадянства.

Бенбріка живе в Австралії з 1989-го. Він був заарештований 2005-го за участь в терористичній організації і керівництво її діяльністю. 6 інших осіб також засудили за планування терактів.

Зокрема планувався теракт у Мельбурні під час фіналу австралійського футболу, на який щорічно з'їжджаються майже 100 тис. осіб. Вирок Бенбрікі передбачав 12-річне ув'язнення без можливості умовно-дострокового звільнення. Термін закінчився 5 листопада. Але уряд країни звернулося до Верховного суду штату Вікторія з проханням продовжити термін.

В Австралії засуджені за терористичні злочини можуть перебувати в тюрмі до 3 років після відбуття покарання. Верховний суд Вікторії двічі продовжив термін ув'язнення Бенріка на 28 днів.

Зараз ви читаєте новину «За планування терактів позбавлять громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути