вівторок, 04 вересня 2018 12:33

Вирізали у ще живих риб - вилучили 8 тонн акулячих плавців

Вирізали у ще живих риб - вилучили 8 тонн акулячих плавців
Контрабандисти намагалися переправити до Китаю 8 тонн акулячих плавців. Фото: EENADU India

8 тонн акулячих плавців знайшли правоохоронці під час рейдів на лігва контрабандистів у містах С'юві та Віравал індійського штату Гуджарат у суботу та неділю.

Вартість товару оцінюють у 450 млн індійських рупій ($6,3 млн). Щоб отримати таку кількість плавців, треба було вбити 16 тис. акул, повідомляє Times of India.

Товар мали відправити до Сінгапура та Гонконга. У Китаї з акулячих плавців традиційно готують супи для особливих подій. У давнину їх їли лише імператор і дворяни. Плавці майже не мають смаку - їх використовують, аби надати страві консистенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунські прикордонники знайшли вантажівку з 40 тис. українськими цигарками

Правоохоронці затримали 4 чоловіків, які створили та працювали у фірмі-прикритті Global Impex Trading Company. Голову угруповання звати Сарафат Алі. Він разом із рибалками виходив у море і виловлював акул сітками. Плавці вирізали у ще живих риб. Потім їх відправляли на завод, де висушували протягом місяця. Всього банда мала намір відправити 3 партії контрабанди. У лютому правоохоронці затримали 2 тонни акулячих плавців. Їх продаж заборонений законом.

На іспанському острові Мальорка виявили найбільшу нелегальну черепашачу ферму в Європі. На ній було близько 1100 тварин. Деякі належали до зникаючих видів. Поліція заарештувала 2 німців та іспанця. Останній володів зоомагазином у столиці іспанської Каталонії Барселоні та продавав там тварин.

Зараз ви читаєте новину «Вирізали у ще живих риб - вилучили 8 тонн акулячих плавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути