Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2020 09:19

Вибори не закінчилися: що кажуть у штабах Трампа і Байдена

Вибори не закінчилися: що кажуть у штабах Трампа і Байдена
Президентські вибори в США відбулися 3 листопада. На них був обраний 46-й президент США - демократ, колишній віцепрезидент і сенатор Джо Байден. Його основним суперником був республіканець, чинний 45-й президент Дональд Трамп. Фото: REUTERS

Президентські вибори ще не закінчились - заявив передвиборчий штаб Дональда Трампа. Президент і його команда наполягають, що виборців у кількох штатах обманули.

Дональд Трамп дестабілізує країну - б'ють на сполох демократи: президент не визнає поразку на виборах, а на додачу звільнив міністра оборони, йдеться в ТСН.

Залишити Марка Еспера на посаді Трампа не раз просили сенатори-республіканці, але президент невблаганний. Міністром оборони він був незадоволений від літа: відтоді як Еспер публічно відмовився застосовувати війська для приборкання антиполіцейських та антирасистських протестів. Тим часом голова республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл підтримав бажання Трампа судитися за кожен голос.

"Президент Трамп на 100 відсотків має право на розгляд можливих порушень і виваження варіантів правових дій", - каже голова республіканської більшості в сенаті США Мітч Макконнелл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансляцію з Білого дому перервали на телебаченні

Це не завадило Джо Байдену представити Штатам команду з 13 науковців, які мають негайно рятувати країну від пандемії вже по-новому. Він закликає американців, неважливо за кого вони голосували, носити маски.

"Я не стану президентом до 20 січня. Але ось що я хочу усім сказати: неважливо, за кого ви голосували, у що вірили до дня виборів. Неважливо, з якої ви партії. Ми можемо врятувати тисячі життів, якщо всі просто носитимуть маски", - каже Байден.

Адміністрація загальних служб, яка наглядає в Америці за всіма бюрократичними процедурами, новообраним президентом Байдена поки що не визнає. Зазвичай, коли Штати отримують новообраного президента, два місяці до інавгурації йому вже доповідають спецслужби разом з попередником. Так свого часу було і з Трампом, але цього разу Байден поки що до таємної державної інформації не допущений. В його оточенні дедалі більше розмов про те, що перехідний період буде набагато важчим, ніж вони могли собі уявити.

Дональд Трамп знову балотуватиметься на президентських виборах 2024 року. По це він повідомив своїм радникам. Представники виборчого штабу Дональда Трампа не надали коментарів щодо цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Вибори не закінчилися: що кажуть у штабах Трампа і Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути