неділя, 04 жовтня 2020 19:59

Всесвітньо відомий дизайнер Такада помер від коронавірусу

Всесвітньо відомий дизайнер Такада помер від коронавірусу
Про смерть Такади повідомила пресслужба нового бренду дизайнера. Фото: Reuters

Японський дизайнер і модельєр Кендзо Такада помер від коронавірусу у віці 81 року.

Засновник модного будинку Kenzo помер у неділю, 4 жовтня, в одній з лікарень у французькій комуні Нейї-сюр-Сен. Про це повідомляє японське видання Mainichi і Nikkei.

"Японський модельєр - засновник модного будинку Kenzo - помер у віці 81 року від ускладнень, викликаних Covid-19. Про смерть Такади повідомила пресслужба K3 - нового бренду дизайнера, представленого на початку 2020 року", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віцепрем'єр помер від коронавірусу

Президент і генеральний директор підрозділу моди концерну LVMH Сідні Толедано, якому зараз належить марка Kenzo, висловив співчуття у зв'язку зі смертю Такада, назвавши його "великим дизайнером і відмінним хлопцем".

Кензо Такада народився 27 лютого 1939 року в Хімедзі на острові Хонсю. В кінці 1950-х років він вивчав моду в Токіо, а в 1965 році переїхав до Парижа. Через п'ять років після переїзду в столицю Франції Кензо Такада представив свою першу колекцію модного одягу. У наступні роки будинок Kenzo випускав також чоловічі та дитячі колекції, парфумерію і аксесуари. У 1993 році марку Kenzo купив концерн LVMH. Кензо Такада ще шість років після продажу працював в модному будинку, що носить його ім'я, а потім співпрацював з Kenzo над окремими колекціями.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітньо відомий дизайнер Такада помер від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути