вівторок, 04 вересня 2018 08:08

У заповіднику знищили 90 слонів

У заповіднику знищили 90 слонів
У Ботсвані - найбільша у світі популяція слонів, але браконьєри вдерлися в її кордони.Фото:ELEPHANTS WITHOUT BORDERS

Майже 90 мертвих слонів виявили неподалік від знаменитого заповідника у Ботсвані, де найбільша у світі популяція цих тварин.

Організація "Слони без кордонів", яка проводить аерозйомку місцевості, зазначає, що масштаби вбивств від рук браконьєрів тут безпрецедентні, передає ВВС.

Вчені, що проводять дослідження, стверджують, велику кількість слонів вбили заради їхніх бивнів кілька тижнів тому. Ще п'ять білих носорогів вполювали протягом останніх трьох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бегемот покусав туриста до смерті

"Я в шоці, я цілком вражений. Масштаб браконьєрства щодо слонів на сьогодні є найбільшим, ніж будь-де в Африці до цього", - сказав доктор Майк Чейз зі "Слонів без кордонів".

За даними Великого перепису слонів, третину африканських слонів вбили в останнє десятиліття. 60% слонів Танзанії загинули в останні п'ять років.

Ботсвана славилася своєю непримиренністю до браконьєрів. Інциденти нападів на тварин в країні були рідкісними завдяки озброєним та ефективним підрозділам боротьби з браконьєрством. Це значно допомагало уникати втрат серед слонів, порівняно з іншими регіонами.

Ботсвану, що мала 130 тис. слонів, називали їхнім останнім прихистком в Африці, оскільки браконьєри, охочі до слонової кістки, продовжували винищувати стада на решті континенту.

Перший знак, що ситуація змінюється, помітили два роки тому, коли ВВС летіла з Чейзом біля кордону з Намібією, і він вперше виявив кілька слонячих туш без бивнів. Але ці останні вбивства сталися глибоко в Ботсвані, поруч із захищеним природоохоронним заповідником в Дельті Окаванґо, що приваблює туристів з усього світу.

На думку Чейза, причина ситуації - у роззброєнні державних підрозділів, що боролися з браконьєрством.

"Наш новий президент повинен захистити спадок Ботсвани і швидко вирішити цю проблему. Туризм є життєво важливим для нашої економіки і робочих місць, так само як і наша міжнародна репутація, адже досі нас сприймали як безпечну фортецю для слонів", - каже Чейз.

Слони допоможуть людям перемогти рак. У них рідкісний ген під назвою LIF6, який вважали вимерлим. Він знищує ракові мутації клітин.

Зараз ви читаєте новину «У заповіднику знищили 90 слонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути