
Надлишок цукру спонукав промислові підприємства Індії почати кампанію заохочення індійців їсти більше цукру.
"Індійська асоціація цукрових заводів" заявила, що хоче розвінчати міфи про цукор і його шкідливий вплив на здоров'я. Про це пише ВВС.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Циклон забрав до 30 тис. життів
У середньому індійці з'їдають 19 кг цукру в рік, що нижче за середньосвітовий показник. Проте країна загалом є найбільшим споживачем цього продукту у світі.
Очікується, що виробництво цукру в Індії виросте цьогоріч на 13%, до 31 млн т. Уряд указав, що може припинити експортні субсидії для виробників цього продукту.
Кампанія в Індії включає публікації в соціальних мережах і семінари, на яких знамениті кухарі й тренери обговорюють здоровий спосіб життя. Там презентують рецепти солодощів. Міністр продовольства Індії Судханшу Панді заявив, що цукор не заслуговує поганої репутації, яку має.
"Є безліч міфів про цукор і його споживання", - сказав Панді.
Цукор пов'язаний з безліччю проблем зі здоров'ям, такими як ожиріння і діабет. Всесвітня організація охорони здоров'я стурбована вільними цукрами, які додають виробники в їжу і напої. Близько 50 млн фермерів в Індії вирощують цукрову тростину, ще мільйони працюють на млинах або займаються транспортуванням. Уряд надає виробникам субсидії для продажу цукру за кордон.
Один із способів позбутися зайвого цукру – робити етанол. Індійська асоціація виробників цукру прогнозує, що виробництво спритного збільшиться з 1,9 млрд л цьогоріч до 3 млрд 2021-го.
Коментарі