Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 18:32

У мережі показали феномен "синього" льоду
16

Гори незвичайного блакитного льоду на Великому озері в штаті Мічиган
Фото: Tori Burley
Гори незвичайного блакитного льоду на Великому озері в штаті Мічиган
Гори незвичайного блакитного льоду на Великому озері в штаті Мічиган
Гори незвичайного блакитного льоду на Великому озері в штаті Мічиган
Гори незвичайного блакитного льоду на Великому озері в штаті Мічиган

Дивовижні фото зафіксували неймовірний природний феномен, відомий як синій лід, що утворюється на верхніх і нижніх півостровах штату Мічиган.

Фотографи звідусіль з'їхалися до берегової лінії, щоб зняти хаотичні крижані брили, які здіймаються з води на фоні висячого мосту Макінак, повідомляє Daily Mail.

Синій лід утворюється, коли сніг падає на льодовик, стискається і стає його частиною. Повітряні бульбашки висихаючи, збільшують кристали льоду. Відсутність проходження світла утворює лід синього кольору.

Торі Берлі в неділю вранці, отримала смс від батька: "Синій лід знову!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акторка пародіює світових зірок : добірка кумедних фото

Сім років тому Берлі, незалежний фотограф, яка виросла у місті Макінау, штат Мічиган, помітила сині крижані брили вздовж протоки Макінак.

"Синій лід неймовірний, коли він виникає, це схоже на льодові гори, які з'являються на берегах з нізвідки. Ці брили величезні, я не бачила фотографії, яка б справді відтворювала їх гігантський розмір", - розповідає фотограф.

За словами очевидців, деякі з яких сягають близько 10 метрів у висоту. Комбінація вітру та течії виштовхнула лід на берег, де він нагромадився один на одного і утворив "гори" льоду.

Джефф Керрі, фотограф з Ессеквіля, поділився, що два роки тому він і його брат подорожували до Таккеменового водоспаду. Коли побачили синій лід під мостом Макінау при денному світлі - втратили мову.

Осі Саарінен ​​фотограф із Фінляндії займався фотографуванням різних видів диких тварин у фінському стилі. Своїми світлинами птахів він усіх здивував. Вони постають на фото одночасно милі та смішні. Птахи стають ідеальними моделями і показують свої особливості. До фото автор додає підписи з почуттям гумору.

Зараз ви читаєте новину «У мережі показали феномен "синього" льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути