вівторок, 03 жовтня 2017 03:00

У Росії ввели нові правила користування кадилом

У Росії ввели нові правила користування кадилом
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про правила пожежної безпеки у церквах. Колаж РБК-Україна

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, в якій прописані правила пожежної безпеки релігійних об'єктів. Зокрема, документом визначаються правила використання кадила.

Про це повідомляє "Новая газета".

Постанова Медведєва дозволяє ставити розпалені кадила лише на негорючу підставу у спеціально відведеному місці з обробкою з негорючих матеріалів. Встановлюється і відстані від місця установки кадила до інших предметів - не менше 0,5 метра.

У постанові прописано, що "запас горючих рідин у молитовному залі повинен бути в кількості, що не перевищує добову потребу, але не більше".

Забороняється зберігання горючих рідин у приміщеннях молитовних залів. Виняток зроблено для рідин, призначених для проведення обрядів.

"Горючі матеріали, які тимчасово розміщуються у молитовному залі (ялини, суха трава), повинні перебувати на відстані 1,5 метра від джерела відкритого вогню. Допускається розміщення трави на площі молитовного залу в свято Святої Трійці не більше ніж на одну добу з подальшою заміною", — також ідеться у постанові.

Нагадаємо, у московській резиденції головного Діда Мороза Росії були знайдені порушення протипожежної безпеки. Перевірку у будинку на Волгоградському проспекті провела Кузьмінська міжрайонна прокуратура. У відношенні адміністрації садиби заведені три адміністративні справи, винні покарані штрафами.

Зараз ви читаєте новину «У Росії ввели нові правила користування кадилом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути