середа, 28 лютого 2018 14:49

У Росії злякалися долі Хіросіми - Лавров звинуватив США у підготовці до ядерного удару

У Росії злякалися долі Хіросіми - Лавров звинуватив США у підготовці до ядерного удару
Лавров сказав, що Росія не має розгорнутої тактичної ядерної зброї. Фото: politikus.ru

Сергій Лавров, міністр закордонних справ РФ, звинуватив Сполучені Штати Америки у підготовці країн Європи до тактичного ядерного удару по Росії.

Про це він заявив у середу на конференції з роззброєння в Женеві, інформує "Інтерфакс". Сказав, що "Росія не має розгорнутої тактичної ядерної зброї та не проводить відпрацювання її застосування". І запевняє, що "наявність готових до застосування тактичних ядерних озброєнь США в Європі - не просто рудимент "холодної війни", а явно агресивна позиція".

Лавров стверджує, що члени НАТО беруть участь у плануванні застосування американських нестратегічних ядерних боєприпасів та освоюють відповідні навички "з грубим порушенням Договору про нерозповсюдження ядерної зброї".

І висловив надію, що "європейським громадянам вдасться сказати тверде "ні" розміщенню на своїй території зброї масовішого ураження, яку колись застосовували проти Хіросіми і Нагасакі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров висунув претензії щодо незалежності України

"Всім має бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Російської Федерації", - вважає Лавров.

Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії, стверджує, що Росія вторглася до Криму і на Донбас через розширення НАТО на Схід. Як повідомляє УНІАН, Лавров зазначив: "Українська криза не стала причиною нинішніх відносин між Росією і Заходом, вона швидше стала наслідком тієї політики, яку західні країни, перш за все США і країни НАТО, проводили після закінчення холодної війни".

Зараз ви читаєте новину «У Росії злякалися долі Хіросіми - Лавров звинуватив США у підготовці до ядерного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути