Ексклюзиви
середа, 05 серпня 2020 10:07

У Польщі за підробляння цигарок затримали українців
12

У Польщі правоохоронці припинили діяльність двох підпільних виробництв контрафактних цигарок. Серед затриманих - 6 українців.

Про це повідомили у пресслужбі польської поліції.

Силовики Польщі припинили незаконне виробництво цигарок, в якому замішані українці
Фото: cbsp.policja.pl
Силовики Польщі припинили незаконне виробництво цигарок, в якому замішані українці
Силовики Польщі припинили незаконне виробництво цигарок, в якому замішані українці
Силовики Польщі припинили незаконне виробництво цигарок, в якому замішані українці
Силовики Польщі припинили незаконне виробництво цигарок, в якому замішані українці

Працівники Центрального бюро розслідувань та Мазовецького митно-податкового управління провели два розслідування в Мазовецькому воєводстві, спрямовані на боротьбу з тютюновими злочинами.

Польські силовики закрили дві фабрики нелегальних сигарет, заарештували підозрюваних та вилучили 11 т тютюну, 1 млн цигарок, комплектуючі для їх виробництва та спеціалізовані машини.

"Якби ці тютюнові вироби потрапили на ринок, Державне казначейство могло би втратити близько 16,7 млн злотих. Одну із справ контролює Державна прокуратура в Любліні", - йдеться в повідомленні.

Перше затримання здійснили поліцейські Люблінського центрального слідчого бюро спільно з Мазовецькою митницею та податковою службою під наглядом Люблінського відділення Національної прокуратури в Любліні. Нелегальну діяльність проводили в П'ясечинському повіті. Під час операції офіцери обшукали 4 заклади та затримали 8 чоловіків у віці 25-50 років, серед яких 6 громадян України.

Силовики вилучили повну виробничу лінію для виготовлення цигарок, 11 т тютюну та мільйон одиниць цигарок, напівпродукти для виготовлення тютюнових виробів.

Результати розслідування показують, що група могла діяти з червня і за цей час вона могла незаконно виготовити до 6 млн сигарет, які потім могли продаватись у Польщі під назвою двох відомих іноземних марок тютюнових виробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці затримали контрабанду на 15 млн грн

Затриманим оголосили підозру в участі в організованій злочинній групі, незаконному виробництві тютюнових виробів, а також у незаконному введенні на ринок товарів, що мають підроблену торговельну марку, та кримінальних фіскальних правопорушеннях. Усіх затриманих взяли під варту.

Ще одну спецоперацію провели у Пултуському повіті. Там в одному зі складських приміщень організували нелегальну фабрику цигарок.

Офіцери вилучили спеціалізовані машини для виготовлення та пакування цигарок, потужний дизельний генератор електроенергії та машину для відбирання тютюну з відходів цигарок. Також виявили майже 10 т нарізаного тютюну, близько 15 т напівфабрикатів та понад тонну пачок цигарок.

Слідчі підрахували, що вилучені машини могли виробляти мільйон цигарок на день. Вартість нарізаного тютюну перевищує 6,5 млн злотих. Унаслідок незаконної діяльності Державна казначейська компанія могла втратити близько 10 млн злотих.

На Донеччині правоохоронці зі складу Об'єднаних сил викрили склад контрафактних цигарок на понад 3 млн грн. Спільна міжвідомча група в одному з гаражних масивів Краматорська виявила базу накопичення контрафактних тютюнових виробів (Compliment, Jin Ling, Мінск, Favorit, Monus, Marvel, Ritm, Marlboro, Marble та інші) загальною кількістю близько 190 ящиків (93 300 пачок).

Зараз ви читаєте новину «У Польщі за підробляння цигарок затримали українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути