Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2020 04:25

В ООН стурбовані погіршенням стану навколишнього середовища

В ООН стурбовані погіршенням стану навколишнього середовища
ООН звітує про погіршення навколишнього середовища через коронавірус. Фото: Reuters

Захисні маски, рукавички, флакони з дезинфікуючим засобом для рук та упаковки для продуктів харчування стали причиною збільшення забруднення навколишнього середовища.

Захисні засоби спровокували збільшення забруднення на тлі пандемії коронавірусу. Про це заявила прес-служба ООН у понеділок, 27 липня.

"Наші вулиці, пляжі й океани накрили справжні цунамі відходів, в тому числі захисних масок, рукавичок, флаконів із дезинфікуючим засобом для рук і упаковок для продуктів харчування", - зазначено в повідомленні.

В організації підкреслили, що забруднення планети пластиком було масштабним ще до початку пандемії. Зараз через збільшення попиту на предмети особистого захисту ситуація погіршилася.

"Раптовий сплеск щоденного споживання виробів, покликаних забезпечити безпеку людей і зупинити хворобу, значно погіршив ситуацію", - додали в ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіоактивна вода потрапила у водоносні горизонти

Коронавірус не передається через басейни і питну воду. Працівники американського Центру контролю і профілактики захворювань заявили про відсутність доказів поширення збудника Covid-19 через воду в басейнах, джакузі та спа-центрах.

Зараз ви читаєте новину «В ООН стурбовані погіршенням стану навколишнього середовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути