пʼятниця, 16 лютого 2018 07:00

В ООН назвали причину майбутніх збройних конфліктів у світі

В ООН назвали причину майбутніх збройних конфліктів у світі
Основою більшості конфліктів є екологічна складова. Фото: bigmir.net

Наслідки глобальних змін клімату на земній кулі, а також інші екологічні проблеми все частіше останнім часом стають каталізатором конфліктних ситуацій.

Таке переконання висловив координатор програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) Махір Алієв, повідомляє Центр новин ООН.

"У величезній кількості сучасних конфліктів так чи інакше простежується екологічна складова", - підкреслив експерт.

За словами Алієва, зі зміною клімату населення на певних територіях земної кулі не зможе проживати на цих землях і змушене буде шукати більш прийнятні для себе умови.

"При цьому неминуче виникають такі питання, як "кліматична міграція", зіткнення стороннього населення з місцевим і так далі. Звідси випливає цілий ряд наслідків, які безпосередньо впливають на питання безпеки: питання водних ресурсів, питання виснаження і різноманітності сільськогосподарських можливостей", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відступився: США можуть повернутися до кліматичної угоди

Для того, щоб протистояти цій тенденції, ЮНЕП підписала угоду про співпрацю з Мюнхенської конференцією. Як відзначили в ООН, це дозволить поглянути на питання забезпечення безпеки з урахуванням екологічної складової.

Британський фізик Стівен Хокінг попередив, що кліматичні умови на Землі будуть нестерпними для людства. Вчений стверджує, що люди не виживуть. Науковець прогнозує, що середня температура на Землі досягне позначки в 460° С, якщо людство не зменшить викиди парникового газу. При цьому фізик розкритикував Дональда Трампа через вихід США з Паризької угоди щодо клімату.

Зараз ви читаєте новину «В ООН назвали причину майбутніх збройних конфліктів у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути