Ексклюзиви
неділя, 17 січня 2021 05:29

У Норвегії після вакцинації померли три десятки літніх людей

У Норвегії після вакцинації померли три десятки літніх людей
З огляду на ці 29 смертей серед літніх людей у Норвегії припускають, що вакцинація проти Covid-19 може нести забагато ризиків для найстарших людей або для важкохворих пацієнтів. Фото:Pixabay

У Норвегії зареєстрували 29 смертей серед людей віком старше 75 років, яким раніше зробили першу вакцину проти коронавірусу. Влада розслідує вказані випадки смерті.

Норвезьке агентство з лікарських засобів на запит Bloomberg відповіло, що до п'ятниці, 15 січня, Pfizer/BioNTech була єдиною вакциною, яка доступна в Норвегії. Таким чином усі випадки смерті пов'язані зі щепленням саме цим препаратом.

Агентство також зазначило, що у відомстві обізнані про аналогічні випадки, зафіксовані в інших країнах, але поки не мають повної й детальної інформації про них.
У Норвегії вивчені вже 13 смертей, і Агентство інформоване про ще 16 смертей, деталі яких наразі вивчаються. При цьому усі повідомлення про смерть стосуються "людей похилого віку з серйозними основними розладами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці отримають Covid-вакцини в лютому. Жодна з них не пройшла випробувань до кінця

З огляду на ці 29 смертей серед літніх людей у Норвегії припускають, що вакцинація проти Covid-19 може нести забагато ризиків для найстарших людей або для важкохворих пацієнтів.

Вакцинація проти коронавірусу вакциною Pfizer розпочалася у Норвегії 27 грудня. Жителі будинків для літніх людей в Осло були щеплені першими. Ще низка країн вже почали вакцинацію медичним засобом від Pfizer.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії після вакцинації померли три десятки літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути