середа, 23 травня 2018 00:24

В МЗС роздали українцям рекомендації щодо поїздок на Гаваї

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України не їхати на Гаваї в найближчий час через активність вулкана Кілауеа.

Тим, хто вже там, рекомендують відслідковувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутного та повітряного транспорту, який може зазнавати змін, повідомили в МЗС України.

Червоний рівень небезпеки, оголошений Геологічною службою США, означає, що виверження вулкану є майже неминучим.

Автор: Apnews
  На Гаваях активізувався найактивніший вулкан планети - Кілауеа.
На Гаваях активізувався найактивніший вулкан планети - Кілауеа.

Активність вулкана може посилитися щомиті й супроводжуватиметься новими викидами попелу й газів. Хмари попелу вже піднялися на відмітку до 3,6 тис. метрів над рівнем моря.

У МЗС порадили у разі чого невідкладно звертатися до посольства України в США за номером "гарячої лінії" +1 (202) 322-2616 або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38(044) 238 16 57.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виверження вулкану на Гаваях: показали фото з космосу

Внаслідок виверження вулкана Кілауеа на Гаваях зруйновано п'ять будинків та пошкоджено інфраструктуру. Лава затопила деякі дороги і пошкодила водопровідні труби, що призвело до обмеження руху транспорту в регіоні та проблем із забезпеченням водою.

Вулкан Кілауеа вважають найактивнішим вулканом у світі. Останнє його виверження триває з 1983 року. Вулкан дуже непередбачуваний і небезпечний. Подивитися на нього все одно щороку приїжджають тисячі туристів.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС роздали українцям рекомендації щодо поїздок на Гаваї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути