Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 07:41

У Китаї влаштували шоу з публічної страти

У Китаї влаштували шоу з публічної страти
Китай щорічно страчує більше людей, ніж увесь інший світ. Фото: obozrevatel.com

На півдні Китаю у провінції Гуандун публічно стратили 10 чоловік, 7 з них - за злочини, пов'язані з наркотиками, ще 3 - за вбивства і грабежі.

Як передає "Обозреватель", місцеві жителі через соцмережі отримали повідомлення про майбутній захід перед приведенням вироку у виконання.

Злочинців стратили відразу після винесення вироку, але запрошення надійшло користувачам Мережі за 4 дні до події. В результаті подивитися на страту зібралися тисячі людей.

Зазначається, що обвинувачених привезли на стадіон в поліцейських вантажівках під рев сирен, кожен із засуджених був оточений 4 офіцерами в темних окулярах. Люди заповнили весь стадіон, юрмилися в центрі поля, знімали страту на мобільні телефони, інші "базікали або курили".

Відомо, що Китай щорічно страчує більше людей, ніж увесь інший світ, хоча точні дані не публікуються і вважаються державною таємницею. Правозахисна організація Dui Hua Foundation повідомляє, що в 2016 році в країні смертний вирок було виконано для 2 тис. чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму виявили масове захоронення страчених людей

Гарячими ножами катували 6-річну дівчинку, котру вважали відьмою жителі віддаленого гірського села у Папуa - Новій Гвінеї. Тортури над дитиною влаштували, бо вважали, що вона перейняла здібності своєї матері.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї влаштували шоу з публічної страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути