понеділок, 12 лютого 2018 14:07

У Німеччині вимагають скасувати безвіз для Грузії

У Німеччині вимагають скасувати безвіз для Грузії
У Німеччині минулого року кількість шукачів притулку з грузинськими паспортами зросла з 170 до 743 осіб на місяць. Фото: sportall.ge

Уряд німецької землі Північний Рейн-Вестфалія закликав припинити дію запровадженого минулого року безвізового режиму з Грузією.

Відповідного листа Томасу де Мезьєру, виконувачу обов'язків глави МВС Німеччини, написав регіональний міністр Йоахім Штамп, передає DW.

У листі повідомляється про те, що кількість шукачів притулку з Грузії різко зросла. А частина цих людей займаються "кримінальною діяльністю".

У листі Штамп закликав де Мезьєра вжити заходів на європейському рівні з метою припинення "безвізу" для Грузії.

Федеральне МВС визнало, що різке зростання кількості шукачів притулку з Грузії є проблемою. "Вживаються відповідні заходи", - йдеться у відповіді Берліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Канаді хочуть надати безвіз українцям

Підкреслюється, що у Німеччині минулого року кількість шукачів притулку з грузинськими паспортами зросла з 170 до 743 осіб на місяць.

Міністерство закордонних справ веде переговори з урядами більш як 20 країн щодо спрощення або скасування візового режиму.
Про це повідомив глава МЗС Павло Клімкін на прес-конференції щодо підсумків діяльності дипломатії 2017 року та пріоритетів 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині вимагають скасувати безвіз для Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути