Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 15:37

У Європі найбільше нових хворих і померлих від коронавірусу в світі

У Європі найбільше нових хворих і померлих від коронавірусу в світі
Пусті столики кафе у Берліні / CNN

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що Європа залишилася найбільшим світовим джерелом нових випадків і смертей від Covid-19.

Згідно зі звітом ВООЗ, на Європу припадає 44% нових випадків захворювань у світі і 49% нових випадків смертей за останній тиждень. Про це пише СNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна Європи вакцинуватиме людей безкоштовно

За останні 7 днів у Європі зареєстровано 32 684 смертельні випадки від коронавірусу. Реагуючи на цю новину, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала лідерів ЄС не надто швидко послаблювати карантинні обмеження щодо коронавірусу через наближення різдвяних свят.

"Я знаю, що власники магазинів, барів і ресторанів хочуть покласти край усім обмеженням, але маємо винести уроки з літа, і не повторювати одні й ті ж помилки. Занадто швидке і сильне розслаблення - ризик для третьої хвилі коронавірусу після Різдва", - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона додала, що попереджала кілька тижнів тому, що цьогорічне Різдво буде інше. Але додала, що є хороші новини - Єврокомісія уклала контракти на вакцини з 6 фармацевтичними компаніями, тож перші громадяни країн ЄС можуть бути вакциновані вже до кінця грудня.

Кількість нових випадків захворювання, зареєстрованих у Європі минулого тижня, знизилася за тиждень на 6%, до 1,77 млн, після зниження ще на 10% на попередньому тижні, йдеться в звіті ВООЗ. Це наслідки суворіших карантинних заходів.

Найбільша кількість смертей у Європі припадає на Велику Британію – майже 56 тис., Італію – 51,3 тис. та Францію – 50,2 тис.

Зараз ви читаєте новину «У Європі найбільше нових хворих і померлих від коронавірусу в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути