Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2023 16:04

У Єврокомісії назвали причини аварії на "Північних потоках"

У Єврокомісії назвали причини аварії на "Північних потоках"
На "Північних потоках" влаштували саботаж. Фото: eastnews.ua

У Єврокомісії повідомили, що пошкодження обох "Північних потоків" спричинені навмисним саботажем.

Розслідування інцидентів триває, сказала на брифінгу речниця Єврокомісії з питань внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппер, повідомляє "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки обійдеться ремонт "Північних потоків": сума астрономічна

"Ми були проінформовані владою Швеції, що пошкодження на газових північних трубопроводах були спричинені навмисними актами саботажу. Але розслідування все ще триває – у Швеції, Данії та у Німеччині. Це розслідування належить до компетенції країн-членів", – наголосила речниця.

Ще одна речниця Дана Спінант сказала, що після вибуху Єврокомісія та країни-члени вживають правових, організаційних та практичних заходів із посилення безпеки критичної інфраструктури Євросоюзу.

Німеччина, Данія та Швеція підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною витоків у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

26 вересня стало відомо про падіння тиску на одній із ниток газопроводу "Північний потік-2". З'ясували, що розгерметизація сталася у водах Данії. Агентство Reuters писало, що трубопровід був заповнений 300 млн куб. м газу, перш ніж Німеччина відмовилася від його використання.

За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки кілька тижнів тому попередили уряд Німеччини про можливі атаки на газопроводи в Балтійському морі. Відповідною інформацією з офіційним Берліном поділилися джерела ЦРУ. Представник уряду ФРН відмовився коментувати цю інформацію.

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії. Західні країни називають те, що сталося, актом саботажу з боку РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Єврокомісії назвали причини аварії на "Північних потоках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути