пʼятниця, 13 жовтня 2023 13:45

У тисняві на святі задавили 115 людей

У тисняві на святі задавили 115 людей
Тіла жертв тисняви ​​лежать на мосту через річку / "Сіньхуа"

13 жовтня 2013 року через тисняву ​​в Індії під час індуїстського свята Наваратрі загинули 115 осіб і отримали поранення більше 110.

Паніка сталася під час свята, присвяченого індуїстській богині Дурге. За оцінками, близько 500 тис. паломників прийшли в храм Ратангарх Мата в селі Ратангарх, в центральній Індії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія відкривається для туристів уперше за 1,5 років

У 2006 році 56 паломників загинули на тому ж місці після того, як їх змило водою, випущеної вище за течією річки Сінд. У відповідь на цю катастрофу, влада штату збудувала міст через річку. Міст в 1,5 км від храму має довжину 400 м і ширину 7 м.

Приблизно 25 тис. осіб перебували на мосту в 9 ранку в неділю, 13 жовтня 2013 року, коли частину перил зламали. Поширилася чутка, що міст ось-ось впаде, і натовп запанікував, почавши бігти. Багато хто загинув або були поранені, тому що їх затоптали, інші потонули, стрибнувши в річку. Більшість жертв - жінки і діти.

Рятувальних робіт завадила 7-кілометрова пробка на єдиній дорозі до храму. Обурені родичі загиблих кидали каміння в поліцію, в результаті чого кілька осіб отримали поранення.

Були свідчення, що поліцейські грабували, а також скидали трупи в воду, щоб зменшити кільксть загиблих. Заступник генерального інспектора місцевої поліції категорично заперечував такі слова свідків.

Вада штату оголосила про виплату компенсації в розмірі 52,5 тис. грн в перерахунку для родичів померлих і 17,5 тис. грн постраждалим.

Свідки кажуть, що кількість загиблих може доходити до 400. Кількість жертв нібито навмисно занизили представники поліції і місцевої влади.

Зараз ви читаєте новину «У тисняві на святі задавили 115 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути