неділя, 13 вересня 2020 20:45

У Чехії заявили про початок другої хвилі епідемії коронавірусу

У Чехії заявили про початок другої хвилі епідемії коронавірусу
По темпам распространения инфекции Чехия оказалась на одном из первых мест в Евросоюзе. Фото: Reuters

У Чеській Республіці почалася друга хвиля епідемії коронавірусу.

Про це повідомив представник уряду з питань науки і досліджень в сфері охорони здоров'я, епідеміолог Роман Примула в телеінтерв'ю, передає Radio Prague.

Фахівець вважає, що через два-три тижні кількість госпіталізованих з коронавірусом може зрівнятися з показниками весни 2020 року.

"За темпами поширення інфекції Чеська Республіка виявилася на одному з перших місць в Євросоюзі. В даний момент не діють будь-які обмежувальні заходи, які зможуть переломити ситуацію. Очевидно, що основним способом зараження є перенесення інфекції повітряно-крапельним шляхом на короткій дистанції. Прикладом є ситуація, коли люди співають, перебуваючи поруч", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Україні від коронавірусу померли 30 людей

За словами Примули, для того щоб щоб знизити криву зараження потрібно хоча б протягом місяця уникати святкових урочистостей.

"Якщо за три тижні швидкість поширення епідемії не вдасться загальмувати, в лікарнях знову відкриються відділення для інфікованих коронавірусів. У разі, якщо не буде вжито заходів, в кінці жовтня ліміт ліжок для пацієнтів з ковідом може бути вичерпаний", - зауважив епідеміолог.

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що країна переживає початок другої хвилі коронавірусної інфекції. Так, з п'ятниці по суботу Австрія повідомила про 869 нових випадків захворювання.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії заявили про початок другої хвилі епідемії коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути