четвер, 19 квітня 2018 16:19

У Вірменії масово затримують протестувальників

У Вірменії масово затримують протестувальників
Один із організаторів акції Нікол Пашинян через гучномовець закликав поліцейських скласти зброю і приєднатися до протестів. Фото: Новости Армении

Станом на 13:30 19 квітня в різні відділення поліції Єревана доставили 100 громадян, які протестували на вулицях.

Про це повідомляють Новости Армении з посиланням на прес-службу поліції Вірменії.

Людей затримали під час акції поблизу 3-го корпусу будівлі уряду Вірменії. Її анонсував напередодні ввечері один з організаторів протесту депутат Національних зборів Нікол Пашинян.

Під час акції учасники мітингу закликали правоохоронців приєднаються до них. Скандували "Зроби крок, склади зброю". Пашинян через гучномовець закликав поліцейських скласти свої щити, шоломи і кийки і приєднатися до протестувальників. Пізніше мітингувальники зайшли на місцеві ярмарки з гаслами "Страйк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нарешті відбувається щось неймовірне" - американський музикант прокоментував ситуацію у Вірменії

Поліція Вірменії поширила заяву, що організатори незаконних акцій своїми "мирними" закликами, але явно провокаційною поведінкою підштовхують учасників на різні протиправні дії.

Вчора новообраний прем'єр-міністр Серж Саргсян призначив членів уряду. Засідання кабміну відбудеться в другій половині дня 19 квітня. Зазвичай засідання уряду починаються об 11 годині.

17 квітня Парламент Вірменії обрав колишнього президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра країни. В цей час під вікнами парламенту протестувальники оголосили ненасильницьку "оксамитову" революцію. За Саргсяна проголосували 77 депутатів Національних зборів, проти - 17.

Протести в Єревані розпочалися 13 квітня. Тоді на площу Свободи прибула хода. Її організатор - лідер опозиційної партії "Громадянський договір" Нікол Пашинян. Він та учасники за два тижні пройшли країною більше 200 км. Протягом наступних п'яти днів мітингарі зайняли також центральну площу Франції. Одночасно відбувалися протести в інших містах країни.

Люди вимагали від колишнього президента Сержа Саргсяна відмовитися від поста прем'єр-міністра. Політика висунула правляча Республіканська партія. Саргсян був президентом 2008-2018-го, до того рік керував урядом.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії масово затримують протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути